מחיר הוצאת רישיון נהיגה בישראל

אין תמונה

העצומה מופנית לכל אזרחי ואזרחיות ישראל שהנושא חשוב להםן. לבני ובנות נוער, מי שלומד/ת נהיגה, הורים, מורים וכאלה שכבר סיימו עם זה, אך מזדהים.

העצומה מופנית למשרד התחבורה ושרת התחבורה, מכיוון שאנחנו מנסות ליצור שינוי ולהשפיע, במטרה לעזור לכלל האזרחים.

בישראל, יש חוק חובה של 28 שיעורי נהיגה עם מורה נהיגה. מכיוון שאין חוק שמפקח על מחירי שיעורי הנהיגה (הם לא עומדים בתנאים של פיקוח מחירים במדינת ישראל), יוצא שתלמידי ותלמידות נהיגה רבים נדרשים לשלם מחירים כבדים על שיעורי הנהיגה. דבר זה מאוד בעייתי מכיוון שרישיון נהיגה הפך לכמעט בסיסי במדינת ישראל, והדבר יוצר פערים רבים בחברה בין מי שיכולים/ות להרשות לעצמםן את תהליך לימוד הנהיגה, לבין מי שלא.אחד הרעיונות שעלה לנו, הוא שהמספר המינימלי המחויב של שיעורי נהיגה עם מורה מקצועי ירדו, ובמקום זאת את בסיס הנהיגה הטכני, יוכלו ללמוד תלמידים בסבסוד המדינה דרך סימולציות מיוחדות. הסימולציות יועברו בבתי הספר במהלך כיתה י״א, וכך יאפשרו שאת בסיס הנהיגה התלמידים ילמדו דרך סימולציות, מה שיאפשר לחסוך בהוצאות הנהיגה ולצמצם את הפערים.

במידה ולדעתכםן זהו רעיון טוב שיכול לעבוד והייתםן שמחיםות ללמוד כך נהיגה, נשמח שתחתמו על העצומה!

תודה רבה על שיתוף הפעולה :)

01/02/2024
30/01/2024