מתן שוויון זכויות מלאות וגמורות לדרוזים ולצ'רקסים

מתן  שוויון  זכויות  מלאות  וגמורות לדרוזים ולצ'רקסים

כולנו חותמים כי כולנו שווים

בצבא כולנו יחד, לצורך רגעי ואולי אף פוליטי. לכן הפער בין תושבי הארץ היהודים לעומת הדרוזים והצ'רקסים הולך ומתרחב והמושג שיוויון קיים רק בשדה הקרב. ראשי המדינה לדורותיהם לא חסכו במילים אודות הקיפוח השורר בקרב עדות אלה. חלק מהם אף התבטאו בהזדמנויות שונות, כי הם חשים בושה לנוכח מה שמתרחש ונעשה לדרוזים ולצ'רקסים. יחד עם זאת פניותיהם החוזרות ונשנות של נציגי העדות לשרים ולראשי ממשלות לפעול לצמצום מימדי הקיפוח לא נענו. לאור התנהלותם של מדרוזים, צ'רקסים ויהודים, נלחמים בשדות הקרב, שוכבים כתף אל כתף במארבים ונוטלים חלק שווה בהגנה על הארץ ותושביה. לאחר שאנחנו פושטים את המדים, מתברר, שקיים קיפוח גדול של הדרוזים והצ'רקסים, לעומת היהודים. ניסיונות הממשלה לצמצם את מימדי הקיפוח, נעשו עד היום בחיפזון וכמס שפתיים משלות ישראל, נאלץ פורום ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות יחד עם מגוון של אנשים (164) מסקטורים שונים, רבים מהם קצינים בכירים (בדימוס) והרבה אקדמאים, אשר נושא קידום הדרוזים והצ'רקסים הוא נר לרגליהם וקרוב לליבם לפנות בעתירה לבג"צ, למתן צו כבקשתם, לאחר שיצווה תחילה על ממשלת ישראל והעומד בראשה לבוא וליתן טעם מדוע לא ימומש הלכה למעשה שוויון זכויות מלא וגמור לאוכלוסיות אלה. היה והנך מאמין בצדקת הדרך ובדרישת הדרוזים והצ'רקסים לקבלת שוויון זכויות מוחלטות הנך מוזמן לחתום על העצומה. אם ברצונך לקבל עותק מהעתירה, או לתמוך בה בכל דרך חיונית אחרת הנראית לך, או להצטרף לה, הנך מתבקש לפנות בעניין אל ב''כ העותרים עו''ד ד''ר סלמאן ח'יר לפי כתובת דוא"ל: [email protected]

להדגיש  כי  בג''ץ  דחה  את  העתירה מטעמי  כלליותה  ,  אך  יחד  עם  זאת  המאבק  הלגיטימי  הכה  צודק  לעיל  נמשך  וימשך  עד  להשגת  השוויון  המיוחל .

(חשוב מאוד: אנא בבקשה לציין שם משפחה בנוסף לשם הפרטי על מנת להקנות לגיטימציה לחתימה)

05/06/2009
העצומה השיגה 10,000 חתימות!
03/12/2008
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
12/10/2008
05/10/2008