העסקת נכי גפיים בתעשיית ההיי טק.

מספר חתימות
19 |
|
1,000 | |
סטטיסטיקות מצביעות על כך שכעשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה מוגדרים כנכים.
חלק גדול מהם מוגדרים כנכי גפיים.
למרות שערך השוויון הינו ערך מפתח בדמוקרטיה, נראה כי מעסיקים רבים במדינת ישראל, במיוחד בתחום ההיי טק, מתייחסים אל אותה קבוצת אנשים בצורה שונה.
בעירנו, נס ציונה, יש מספר לא מבוטל של נכי גפיים. אותם נכי גפיים מתקשים להשתלב במעגל התעסוקה, זאת מפני שמעסיקים רבים מסרבים להעסיק אותם, רק בגלל היותם נכים.
בשאלון שערכנו, נשאלו מספר אנשים האם לדעתם יש לשלב נכי גפיים במעגל התעסוקה. למרות התגובות החיוביות שקיבלנו ברוב המקרים, כאשר נשאלו אותם אנשים אם הם מודעים לאי שילובם במעגל התעסוקה, רוב הנשאלים העידו כי לעולם לא שמעו על תופעה זו.
זוהי אפליה פסולה ויש לפעול נגדה. כיצד ייתכן כי אנשים, שהשקיעו את מיטב כספם וזמנם בלימודים וברכישת השכלה גבוהה, אינם יכולים למצוא עבודה מכובדת, רק בגלל נכותם הפיסית בלבד?
לדעתנו, ישנן מספר דרכי פעולה בהן הרשויות המקומיות יכולות לנקוט בכדי לעצור את התופעה המכוערת הזו:
ראשית, על הרשויות המקומיות להפיק פרסומות, או לחילופין להפיק הרצאות, שיועברו לחברות היי-טק או מוסדות אחרים בעיר, על ידי נכי גפיים שלא הצליחו, או לחילופין הצליחו רק לאחר זמן רב להשתלב במעגל התעסוקה, בכדי להעלות את המודעות לבעיה, מכיוון שניתן לראות שאין הרבה מודעות לבעיה זו.
שנית, על הרשויות המקומיות להתחיל לאכוף את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, שנחקק בשנת 1998. במסגרת חוק זה, חל איסור חמור על מעסיקים להפלות לרעה אנשים בעלי מוגבלויות. אם הרשויות המקומיות יחלו לאכוף חוק זה במידה מספקת, וחוקים אחרים הנוגעים להעסקת אנשים בעלי מוגבלויות, נוכל לגרום להעסקה גבוהה בהרבה של אנשים בעלי מוגבלויות במעגל התעסוקה.
בכדי להשיג מטרות אלו, הציבור חייב להראות עניין כלשהו בבעיה שהצגנו, ולכן, אנו פונים לציבור בבקשה אחת – חתמו על העצומה, וביחד נביא לחיסול האפליה הפסולה.