אפליה בין סטודנטים לרפואה בוגרי הארץ לבין בוגרי חו״ל

הנדון : אפליה בין סטודנטים לרפואה בוגרי הארץ לבין בוגרי חו״ל

אנו סטודנטים לרפואה, אשר ניבחנו בבחינת הרישוי בתאריך ה 25/07/2023, פונים אליכם בעקבות החלטת פורום דיקאני האוניברסיטאות לרפואה, להורדת סף המעבר ל57 מ60 באופן חד פעמי בבחינות הגמר של בוגרי הארץ אשר התקיימו בין התאריכים 11/7/23 -19/9/23 (קודם למלחמה), החלטה שהתפרסמה ב-19.10.2023 (רצ״ב מכתב ההחלטה) וזאת לאור מצב המלחמה הקשה בו נמצאת מדינת ישראל מאז ה-7.10.2023 החלטה זו התקבלה, בטענה כי הסטודנטים לא יוכלו לגשת למועד-ב׳ או חלילה יכשלו בגלל הקושי בלמידה תוך כדי לחימה ו/או טרגדיות אישיות - ובכך יפסידו שנת לימודים שלמה. דווקא בימים קשים אלו, כשמערכת הבריאות בישראל זקוקה בדחיפות לכוח - אדם רפואי, נעשתה אפליה לרעה, של בוגרי חו"ל . אנו מרגישים כי נעשה אי צדק בנושא וכל הנימוקים וההסברים הקשים והכואבים שהובילו את פורום הדיקאנים להקל על בוגרי הארץ בימים קשים אלה, צריכים להיות תקפים באופן זהה וחד פעמי, גם לבוגרי חו"ל.

סטודנטים לרפואה הלומדים בחו"ל, אזרחי מדינת ישראל, חוזרים לארץ בתום הלימודים, מתוך ציונות ורצון להשתלב במערכת הבריאות הישראלית. רבים מאיתנו, נאלצים לעזוב את משפחותינו ואת החיים שבנינו בארץ ומקריבים את חיינו האישים לטובת הגשמת החלום שלנו ומימושו בחזרה לארץ בתור רופאים, ולמרות כל זאת, אנו לא זוכים לזכויות ולתנאים החלים על הסטודנטים הלומדים רפואה בישראל. חוסר השוויוניות, מתבטא בכך שאנו נדרשים עם חזרתנו לארץ במבחן רישוי המורכב מ - 5 נושאים, ואילו בוגרי הארץ נבחנים על כל נושא בנפרד במרווח של חודש לערך.  הסטודנטים לרפואה, בוגרי חו"ל, אינם מיוצגים על ידי גוף רשמי כלשהו שדואג לנו לקבל את הזכויות שלנו כסטודנטים, ואין מי שילחם עבורנו כשזכויותינו נפגעות. המצב הקשה שבו נמצאת כיום המדינה תקף גם על בוגרי חו"ל. חלקנו משרת במילואים, נרתם למאמץ המלחמתי, ולצערנו, חלקנו נמצאים בחוסר ודאות לגבי בני משפחה, חברים ועתדינו, דבר שעלול להוביל לכך שחלקנו לא נוכל לגשת למועד הבא של מבחן הרישוי או לכישלון במבחן, דבר שיגרום להפסד של שנה שלמה והמתנה עד למועד שאחריו ויעכב את רצף ההכשרה שלנו כרופאים בישראל. מסיבה זו, לטובת מדינת ישראל ומערכת הבריאות הנמצאת במחסור רב של כח אדם. אנו מבקשים להוריד את סף המעבר באופן זהה לבוגרי הארץ ובאופן חד פעמי שלא יהווה תקדים במועדים הבאים על מנת שנוכל להשתלב באופן מיידי ולתרום את חלקנו במערכת הבריאות כסטאז׳רים. נודה לגיבוי ותמיכתכם בדרישתנו, כדי לשמור על אתיקה רפואית ושוויוניות, למנוע אפליה זו בעניין הנדון, ולאפשר לנו, בוגרי חו"ל, להשתלב בבתי החולים בארץ.

בברכה,  בוגרי חו״ל  (רצ״ב חתימות הסטודנטים).

09/11/2023
09/11/2023