פתיחת מנהרת הגיחון לציבור רוכבי האופניים בירושלים והסביבה

לכבוד,

מר משה ליאון

ראש עיריית ירושלים

לפני כ-3 שנים העיר ירושלים סיימה את ההכשרה של המעבר התת-קרקעי במנהרת הגיחון לשימוש רוכבי אופניים. עד לאותה העת המנהרה המקשרת בין גן החיות התנכ"י לצומת כרם הייתה סגורה לציבור

עצומה זו באה בכדי לשתף אותך בכמות החברים בקהילת רוכבי האופניים הפעילים בירושלים ולחזק את הרצון של העיר לפתוח את המנהרה לציבור על בסיס קבוע. אנחנו מלאי הבנה בכל הכרוך מבחינת משאבים נוספים, צרכי ביטחון ואבטחה לצורך העניין אך עם זאת שלל הסיבות הבאות מהוות גורם מספיק חשוב בכדי לעשות את המאמץ הכביר ולקדם את פתיחתה של המנהרה:

1. העיר השקיעה סכום בלתי מבוטל בכדי להכשיר את המנהרה לרוכבי אופניים.
  2. המנהרה מהווה קישור חשוב לחובבי האופניים בעיר שיעשו בה שימוש יומיומי בשלל שבילי האופניים הסובבים את העיר.

ענף הספורט של אופני הרים או אופניי כביש צבר תאוצה ופופולאריות בשנים האחרונות ומהווה אמצעי תחבורה חיוני לרבים.  אופניים הוא ספורט מקסים, מהנה, בריא ויחסית בטוח כאשר נעשה על כבישים ודרכים מתאימות. הספורט מאגד בתוכו רוכבים בשלל גילאים מילדים צעירים ועד רוכבים בגיל השלישי ומתאים לנשים וגברים יחד.  הספורט שכיח מאוד בקרב גילאי ה-30 עד 60.

בנוסף לכך, ירושלים מבורכת במסלולי אופניים יפיפיים, מאתגרים ואשר מושכים אליהם רוכבים מכל רחבי הארץ והעולם. המסלול העובר דרך המנהרה יהווה אטרקציה כשלעצמו לתיירות פנים ותיירות נכנסת ופתיחתה תסייע למבקרים להנות מהטבע המקסים שסובב את העיר.

לאור האמור לעיל, פתיחת המנהרה משרתת שלל מטרות כאשר הראשונה שבהן היא חיבור רשת מסלולי האופנים בעיר ליצירת מסלול אופניים היקפי לירושלים ועל אחת כמה וכמה ליצור מעבר בטוח לחובבני האופניים לרכב אל מחוץ ולתוך העיר.

אנו, החתומים מטה, תומכים בהחלטה להכשיר את פתיחת המנהרה באופן שותף ואנחנו תקווה שתוכל להשקיע את המאמץ הנדרש לעניין.

ברכה והצלחה!

08/08/2022