הורדת שיעורי המע"מ על מוצרי המזון

אין תמונה

עד כה נאספו: 2 חתימות.
פורסם בתאריך: 10/02/2024

אחד הפתרונות המיידיים להוזלת המחירים נמצא בידי הממשלה, שיכולה להחליט להקל על האזרחים ולהוריד את שיעור המע"מ על המזון בישראל - שגבוה מממוצע ה-OECD

למרות ההתנגדות במשרד האוצר, אנחנו עדיין מאמינים שהורדת שיעורי המע"מ הוא ההתחלה לתהליך פתרון בעיית יוקר המחייה בישראל. ישראל נמצאת במקום השישי והלא מכובד מתוך 40 מדינות באחוז גביית מס על מוצרי מזון. לפי נתוני האיחוד האירופי, שיעור המע"מ על מזון בישראל גבוה ב-7% עד 9% ממדינות ה-OECD.

האם מדובר במס שלא ניתן לוותר עליו? ובכן מתחילת השנה נרשם עודף מגביית מיסים בסך 33 מיליארד שקל. כתוצאה מכך שיעור הגירעון לתוצר הגיע לרמה אפסית הנמוך ביותר ב-14 שנים (נכון לשנת 2022). שוק המזון מגלגל כ-40-50 מיליארד שקל בשנה כלומר, המע"מ שנגבה רק ממוצרי המזון הוא באזור ה7 מיליארד שקל. אין ספק שלפחות על חלק מהסכום יכולה המדינה לוותר, בטח בתקופת מלחמה שחלק ניכר מתושבי מדינת ישראל נמצאים במשברים כלכליים מסיבות כמו: פיטורין, מילואים של חלק מין הנפשות במשפחה, חלק ניכר מהאוכלוסייה פונה מבתיהם ולכן היו צריכים לקנות המון מוצרים בסיסים כמו בגדים, ומוצרי חשמל בסיסים מחדש ועוד עשרות אם לא מאות בעיות כלכליות נוספות שנוצרו/ הוחמרו בעקבות המלחמה.

אנחנו פונים למשרד באוצר לשקול מחדש את הורדת המע"מ על מוצרי המזון בעקבות להתפתחות האירועים במדינה. אנא מכם, תחתמו על עצומה זאת על מנת שנוכל להגיע למשרד האוצר ולהשפיע!