יידוע הציבור לגבי תכונות נורות חסכוניות

1. החל מינואר 2012, עפ"י תקנות משרד התשתיות לא ימכרו נורות להט, בהספק מעל 60 וואט, צפוי שהחלופה שתאומץ ע"י רוב הציבור נורות חסכוניות (CFL). 2. השימוש בנורות אלה עשוי להיות כרוך בסיכון בריאותי: בגלל קרינת UV, ספקטרום עשיר באור כחול וכספית נוזלית בנורה, שנבדקו כגורמי סיכון לסרטן, מחלות עור שונות והרעלת כספית  עוד על הסיכונים .3. בנוסף נורות חסכוניות הן פסולת מסוכנת בגלל תכולת הכספית ואין כל מערכת איסוף ומחזור או הטמנה מסודרת שלהם.אנו דורשים  סימול על פני האריזות שיספק מידע לציבורא. יציין את אזהרת משרד הבריאות כי השימוש בקרבה הגדולה משלושים סנטימטר למשך יותר משעה ביום מסוכן.ב. יציין את ההתנהלות הראויה במידה והנורה נשברת - לצאת מהחדר לאורר אותו למשך 15 דקות, לאסוף עם כפפות וכ"וג. יציין את אופן האיסוף והמחזור של ונורות אלה ויספק מערך מתאיםד. יציין את ספקטרום הנורה כך שהציבור יוכל להחליטבנוסף חייב להיבנות אתר שיספק את כל המידע על נורות חסכוניות ואופן השימוש הבטוח והנכון לציבור ואתר זה חייב להיות מצויין על-פני האריזותאנו דורשים גם הקצאת משאבים למחקר והערכה של צעד זה על בריאות הציבור, ואי נקיטת צעדי המשך ללא קבלת הערכה של השלב הנוכחי.

איך ניתן להשפיע?

1. כתבו למנכ"לית המשרד להגנת הסביבה , גב' אלונה שפר קארו, וצרפו קישור לעצומה זו - לחצו כאן.

2. שלחו קישור לעצומה לחבריכם דרך המייל, פייסבוק וטוויטר (ישנם קישורים בראש העמוד).

3. הוסיפו את חתימתכם לעצומה בטופס מצד ימין למעלה!

02/02/2012
10/01/2012