מימון ממשלתי למחקר הקשר בין ורידים וטרשת נפוצה

עותק: ד"ר רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות

שלום רב,

הנדון: מימון מחקר לבחינת שיטת טיפול חדשנית (CCSVI) בטרשת נפוצה

מצאנו לנכון לפנות אליך בעקבות הגילוי החדש במחקר הטרשת הנפוצה במהלך השנתיים האחרונות, פריצת הדרך בהובלת פרופ' פאולו זמבוני מאיטליה – ,תופעת ה-CCSVI.

כידוע, מחלת הטרשת הנפוצה היא מחלה קשה וחשוכת מרפא, התוקפת אנשים צעירים וגורמת להם סבל רב ומוגבלות קשה לכל חייהם.

לראשונה מזה שנים רבות מסתמן שינוי אפשרי בהבנת המחלה, הגורמים לה והטיפול בה.

פרופ' זמבוני בדק את הורידים המחזירים את הדם מהמוח ומעמוד השדרה ללב אצל חולי טרשת נפוצה וגילה שורידים אלה צרים אצל החולים שבדק ולכן הדם חוזר חזרה למוח ולא מגיע ללב. תופעה זו, לפי פרופ' זמבוני, יוצרת הצטברות של מתכות במוח ועשויה להוות הסבר חדש להיווצרות טרשת נפוצה.

מאז גילוי חדשני זה, קמו בעולם עשרות מרכזים המתמחים באבחון הבעיה ובטיפול בה בעזרת פרוצדורה פשוטה, יחסית, של צנתור והרחבת הורידים הצרים.

מאחר שגורם הזמן הוא קריטי עבור חולי טרשת נפוצה (בשל ההחמרה ההדרגתית במחלה), חולים רבים מישראל פונים באופן פרטי למרכזים אלו ונוסעים לטיפולים יקרים ובלתי מבוקרים בחו"ל בהיעדר אלטרנטיבה הולמת בישראל.

מצב זה מגדיל את הסיכון עבור החולים, מצריך הוצאה כספית גדולה ומגדיל את העול המוטל על החולים ומשפחותיהם עקב המורכבות הלוגיסטית הכרוכה בנסיעה לחו"ל על-ידי אנשים מוגבלים בתנועה.

אנו מאמינים כי בידך לסייע בשינוי מצב זה – לתרום לקידום מחקר ה-CCSVI בעולם ובישראל ולהקל מאוד על החולים הישראלים ובני משפחותיהם:

מיטב הרופאים בישראל, ובהם מומחים בנוירולוגיה ובכלי דם, מביעים עניין רב בגילוי של פרופ' זמבוני ומעוניינים להוביל מחקר עומק בישראל בהשתתפות חולי טרשת נפוצה. מחקר רפואי מבוקר ומסודר יוכל לקדם את הידע המקצועי בעולם בתחום חדש זה. בנוסף, הוא יוכל להקל מאוד על סבלם של חולי הטרשת הנפוצה בישראל ובני משפחותיהם.

מחקר כזה זקוק למימון על-ידי משרד הבריאות בסכומים לא גבוהים, שהובאו לידיעתך לפני כחודשיים בפגישה עם טובי המומחים בישראל.

אנו פונים אליך בבקשה לקדם מימון מחקר זה ובכך לסייע משמעותית לקידום הטיפול בחולי הטרשת הנפוצה בישראל.

בברכה ובכבוד רב,

איל מסד, זכרון יעקב,

בשם החולים ובני משפחותיהם החתומים על המסמך (באמצעות העצומה באינטרנט)

16/04/2011