יוקר המחיה

אין תמונה

פורסם בתאריך: 31/03/2020

במדינת ישראל נוצר מצב בלתי נסבל בתחום יוקר המחיה; אזרחים רבים לא מסוגלים לקנות מוצרי צריכה בסיסיים, אחוז מאוד גבוה של אזרחים נמצא מתחת לקו העוני וגם מצבו של מעמד הביניים הולך ומחמיר.  הזוגות הצעירים מתקשים מאוד להתבסס כלכלית, לאזרחים רבים דירה היא רק בגדר חלום וזאת משום  שמחירי הדירות בשמונה השנים האחרונות עלו בעשרות אחוזים.

אותם אנשים המתקשים לקנות דירה גרים בשכירות, אך גם שם המצב קשה. בעלי הבתים מרשים לעצמם לעלות את שכר הדירה כל שנה בהתאם לראות עיניהם.

בכל מערכת בחירות המתמודדים מבטיחים הבטחות שונות בנושא, אך בפועל הם לא עושים דבר. הממשלה אינה עושה מספיק כדי להוריד את יוקר המחיה, ובכך לא ממלאת את אחד מתפקידיה העיקריים: שמירה ודאגה לציבור מבחינה כלכלית.

אנו מבקשות ממך, שר האוצר להתייחס לעצומה במלוא הרצינות על מנת לעשות ככל יכולתך כדי לשפר את המצב. אנו מבקשות שתפעל לחקיקת חוק חדש שיעסוק בהגבלת עלות מוצרי היסוד בשוק, על מנת שחוק זה יפעל לרווחתם של תושבי מדינת ישראל, ויאפשר להם לחיות את חייהם בריווח ובכבוד הראוי.

אזרח/ית יקר/ה נשמח באם תוסיפ/י את חתימתך למטה ונודה לך מאוד על התמיכה.