קיום קווי תחבורה ציבורית בשבת
מספר חתימות
18 |
|
5,000 | |
כיום, התחבורה הציבורית לא מתקיימת בשבת, למרות שהביקוש לתחבורה הציבורית בשבת הוא גבוה.
לאזרחים, אשר צריכים את התחבורה הציבורית, נותרה רק האפשרות של התניידות באמצעות רכב פרטי, מה שגורם להוצאה גדולה יותר. אזרחי מדינת ישראל כן צריכים דרכי התניידות ממקום למקום גם ביום השבת - יום המנוחה. מניעת התחבורה הציבורית מגבילה את חופש התנועה לאלה שאין להם רכב פרטי, והם מוגבלים לחלוטין ביום שבת, משום שאין להם אופציות להתנייד בשום דרך.
בעיה זו קיימת מזמן הקמת המדינה כאשר מסמך הסטטוס קוו נכתב לראשונה, ועד היום. מסמך הסטטוס הינו הסכם שאינו מעוגן בחוק או כללים מפורשים, ומונהג מאז ימי ראשית המדינה. נהוג לייחס את הסטטוס-קוו למכתב ששלח ראש הממשלה הראשון, דוד בן-גוריון, להסתדרות אגודת ישראל ב-1947, ובו הובטח כי יום המנוחה השבועי במדינה - שעדיין לא הוקמה באותה עת - יהיה יום השבת. למי שאינו יהודי, הובטח כי יוכל לשבות מכל מלאכה ביום החג השבועי הנהוג על-פי דתו.
במציאות בישראל כיום אין תחבורה ציבורית בשבת, והבעיה משפיעה על האזרחים שמעוניינים לצאת ביום שבת, אך אינם בעלי רכב פרטי, או שאינם יכולים להתנייד ללא תחבורה ציבורית. ההסכם על חוסר פעילות התחבורה הציבורית ביום שבת נחתם במסמך הסטטוס קוו, בסעיף של יום השבת. "העירייה לא תסבסד ולא תהיה מעורבת במישורין ובעקיפין בשירותי הסעות לים או לכל מקום אחר בשכונות או בחגי ישראל" (ציטוט מתוך סטטוס קוו 1948).
תלמידי י"ב7, בית הספר מבואות עירון.