מחזירים את קו 152 לפעילות מלאה

מחזירים את קו 152 לפעילות מלאה

מספר חתימות

222
 
500  

אנו, תושבי מבשרת ציון והסביבה, מבקשים להביע את התנגדותנו הנחרצת לצמצום פעילות קו 152, המחבר בין מבשרת ציון להר הצופים בירושלים. הקו, אשר שירת עד לאחרונה את ציבור הנוסעים באמצעות שבע נסיעות בבוקר לכיוון הר הצופים וחמש נסיעות חזרה בשעות אחר הצהריים, צומצם לפתע לשתי נסיעות בלבד לכל כיוון ביום.

מדובר בצעד חד-צדדי, שהתקבל ללא היוועצות עם ציבור המשתמשים וללא כל שיתוף ציבור או הודעה מספקת. קו 152 משרת אוכלוסיות חיוניות, וביניהן אנשי צוות רפואי ומטופלים בבית החולים הדסה הר הצופים, סטודנטים ואנשי סגל מהאוניברסיטה העברית, וחיילים המשרתים במחנה עופרית. השפעת הצמצום על קבוצות אלו קשה במיוחד.

התנגדותנו למהלך זה נובעת ממספר שיקולים ענייניים, כמפורט להלן:

  1. קבלת החלטה חד-צדדית, ללא היוועצות ציבורית או שקיפות: החלטות שבוצעו במסגרת השינוי מעוררות תמיהה: כך למשל, נותר קו פעיל בשעה 14:15, בעוד שבוטלו קוים בשעות 18:30 ו-20:15, שדווקא הם קריטיים עבור החוזרים מיום לימודים או עבודה. למעלה מזה, לא פורסמה כל הודעה מסודרת ומפורשת בדבר השינוי, לא בתחנות האוטובוס ואף לא בפלטפורמות הדיגיטליות. ההודעה היחידה שציינה את השינוי הופיעה כהערת אגב בפרסום שעסק בקו אחר, ובניסוח לקוני: "במועד זה יצומצמו שעות הפעילות בקו 152", מבלי לפרט את היקף השינוי או את משמעותו המעשית.
  2. היעדר חלופה תחבורתית סבירה:
    • קו 152 הוא הקו היחיד שמקשר בין מבשרת ציון לשכונות צפון-ירושלים. גם ממחלף חמד, המהווה ציר גישה מרכזי לירושלים, אין קווים ישירים ליעדים אלו. כתוצאה מכך, נדרשים הנוסעים לבצע מספר החלפות בין קווים, באופן שמאריך את משך הנסיעה פי שניים ואף שלושה ומקשה מאוד על ההתניידות היומיומית.
    • קו 152 עובר כיום בסמוך לתחנת הרכבת הקלה "גבעת המבתר", שבה פועל הקו האדום. בשנה הבאה, הקו יעצור בסמוך לתחנת הרכבת הקלה "האוניברסיטה העברית", בה יעבור הקו הירוק. צמצום פעילות הקו פוגע אפוא לא רק בגישה הישירה להר הצופים, אלא גם בחיבור האזור כולו למערכת התחבורה המטרופולינית המתפתחת של ירושלים.
    • ראוי לציין כי גם בעבר בוצע שינוי שפגע ברציפות התחבורתית: הקו חדל לעבור באזור הר החוצבים, ובכך נותק החיבור הישיר לשכונה נוספת בצפון העיר. כעת, עם קיצוץ תדירות הקו הקיים, נפגעת עוד יותר יכולת ההתניידות של תושבי מבשרת והסביבה, והנגישות לשירותים חיוניים בירושלים הופכת לכמעט בלתי אפשרית.
  3. פגיעה במרקם החיים: המצב שנוצר מאלץ את משתמשי הקו לשקול מעבר כפוי לירושלים, בניגוד לרצונם ובעלות כלכלית גבוהה, כיוון שנסיעה יומיומית בתחבורה ציבורית לשכונות צפון-ירושלים הפכה להיות בלתי אפשרית הלכה למעשה. זאת בשעה שמבשרת ציון שואפת להוות מוקד משיכה לצעירים ומשפחות, ומבקשת להציע איכות חיים גבוהה ושירותים עירוניים ראויים. ללא תחבורה ציבורית אמינה, תיפגע יכולת זו משמעותית. בשל אכלוס מסיבי של בניינים חדשים במבשרת בחודשים האחרונים, התושבים עלולים לסבול מעומסי תנועה, מחסור בחניה וצפיפות משמעותית.
  4. שיפור שירות ומגמת עלייה בביקוש: מאז העברת הקו לידי זכיין חדש חל שיפור ניכר בשירות: זמני הגעה מדויקים, תחנות בשכונות נוספות וללא ביטולי נסיעות, מה שתרם להגדלת מספר המשתמשים. דווקא לאור מגמה חיובית זו, לא ברורה ההצדקה לצמצום.

לאור כל האמור, אנו קוראים לגורמים המוסמכים לפעול באופן מידי להשבת תדירות קו 152 למתכונתו המקורית, ולבחון מחדש את צרכי התחבורה של האזור תוך שיתוף ציבור אמיתי.

להצטרפות לקבוצת וואטסאפ של פעילי המאבק, לחצו על הקישור: נפגעי קו 152

עצומה חמה

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

11/05/2025
העצומה השיגה 100 חתימות!
11/05/2025
העצומה נפתחה