ברית זוגיות לזוגות חד מיניים בישראל

אין תמונה

מספר חתימות

17
 
20,000  
פורסם בתאריך: 27/03/2017
 

נישואים חד מיניים הוא נושא שנוי במחלוקת בארצות רבות, עד היום מתבצעים שינויים בחוקים לגבי נושא זה ודעת הקהל העולמית ממשיכה להשתנות עם הזמן. בישראל נושא זה שונה מכיוון שנישואים  חד מיניים הם תת קטגוריה של נישואים אזרחיים (נישואים שהמעמד הפורמלי ניתן להם על ידי נציג רשות אזרחית ולא על ידי נציג מוסד דתי) ובישראל אין אף נישואים אזרחיים לעומת מדינות רבות אחרות.

בשנת  1953 נחקק "חוק בתי הדין הרבניים", בו נקבע כי ענייני נישואין וגירושין של יהודים בישראל אזרחי המדינה או תושביה יהיו בשיפוטם של בתי דין רבניים וכי נישואין וגירושין של יהודים ייערכו בישראל על פי דין תורה. כלומר, לא תהיה אפשרות לנישואים אזרחיים.

לפי התורה, בספר ויקרא כתוב: "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא" (ויקרא, י"ח, כ"ב) ועונשו המקראי מפורש בהמשך "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (ויקרא, כ', י"ג).

מכיוון שהרבנות פועלת על פי התורה ובה מצוין איסור משכב זכר, הרבנות בישראל לא מאשרת חתונת זוגות חד מיניים בישראל, וכן מכיוון שהרבנות היא המוסד הדתי העליון והיחד לענייני אישות בארץ, אין בארץ ישראל אפשרות לזוגות חד מיניים להתחתן.

לכל אדם יש זכויות בסיסיות הניתנות לו מעצם היותו אדם, זכות אחת מן הזכויות האלה היא הזכות לחירות ולחופש הבחירה. אחת מתת זכויות היא חופש הדת והחופש מדת של האדם וחופש הנישואין. זכויות זאת מופרות כאשר המוסד היחידי האחראי לענייני הנישואין בארץ הוא מוסד דתי. לאנשים אלו אין את זכותם הטבעית של חופש הבחירה בין אם להתחתן דרך מוסד דתי או אזרחי - ולכן מחלקם נגזלת הזכות הטבעית להתחתן ולהקים משפחה. "לגברים ונשים מכל גיל, ללא הגבלה כלשהי בגלל גזע, לאום או דת, הזכות להינשא ולהקים משפחה. הם זכאים לזכויות שוות בכל הנוגע לנישואין, במשך הנישואין ובזמן פירוקם". (סעיף 16, ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם).

בשנת 2015, לאחר פסיקת בית המשפט העליון בארה"ב שהוא מכיר בנישואים חד מיניים איימה האגודה ללהט"בים (לסביות, הומואים, טרנסקסואליים וביסקסואליים) לפנות לבג"ץ: "לאורך השנים האחרונות פסק בית המשפט העליון כי הזכות להקים משפחה והזכות להינשא — שתיהן זכויות יסוד מוגנות של הפרט, הנגזרות מהזכות לכבוד שהינה זכות בעלת מעמד חוקתי", כתבו עורכי הדין חגי קלעי ואוהד רוזן בשם האגודה. "שלילת האפשרות להינשא מאוכלוסייה שלמה, לבחירי ולבחירות לבם, כמוה כפגיעה אנושה, יסודית ובוודאי שבלתי מידתית ובלתי הוגנת, בזכויות יסוד מוגנות שלהם, בהן אין לפגוע".

לזוגות חד מיניים זכויות שוות כמו לכולם ולכן גם להם מגיעה הזכות להתחתן עם מי שיחפצו.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו