בעד המשך למידה מקוונת - חוסן לאומי

אין תמונה

הורים יקרים,

החל מהיום בבוקר משרד האוצר החליט להפסיק את הלמידה מרחוק.

בימים בהם אי ודאות וחרדה היא שם המשחק, בימים בהם שיגרת היום-יום הפכה לגעגוע ונדמה כי היא רק הולכת ומתרחקת למשך זמן לא ברור - לילדים ולהורים היה עוגן.

הלמידה מרחוק מאפשרת קשר רציף של הילד עם המורים ועם החברים מהכיתה ומסייעת לייצר מראית עין של המשכיות בשגרת חיים ככל האפשר בתקופה קשה זו.

זהו הקשר של הילדים שלנו ושלנו ההורים למוכר, לודאי, לדמות המשמעותית הנוספת שלהם ביום-יום, ולכן זו תרומה שאינה פחות ממשמעותית ביותר לבריאות הנפשית של כולנו.

תפקיד הממשלה על כל משרדיה לרבות משרד האוצר, לדאוג גם לחוסן הנפשי של האוכלוסייה כולה.

יש דברים שלא נמדדים רק בכסף! וכן. למידה מרחוק, עולה כסף. כי המורים עובדים. אחרת – אבל עובדים.

כי מעבר למדידת זמן עבודה, ישנם גם ערכים. בזמנים כאלה, אנו מצפים למדוד את המורים בערכים של נתינה, של ערבות הדדית, של הפגת לחצים וחרדות. ההוראה עצמה, חומרי הלמידה הם רק אמצעי לקשר שלהם. הלמידה היא משנית בימים אלה, בהם האנושות והחברה כולה מתמודדת עם משבר שלא היה כמותו, שפוגע יום יום בכל אחד ואחת מאיתנו.

אולפני הקלטה חיים כפי שמציע משרד החינוך היום – טובים ככל שיהיו אינם מחליפים את הקשר האישי של המורה עם הילד.

אנו עדים, מרגישים ושומעים כמה משמעותית דמות המחנך בישראל במיוחד בימים אילו כאשר מורים מתקשרים לילדים לשוחח עימם ויוצרים שיחות ועידה, מתכתבים עם הילדים וההורים בפורומים, במיילים, שואלים לשלומם, מתייחסים לקשיים, מערבים גורמים טיפוליים וגם בודקים עבודות כנותני משוב והרגשה ש-יש מישהו בצד השני שמחכה ומצפה להם.

הצטרפו לעצומה והצביעו כדי לתמוך בהמשך הלימודים מרחוק בגלל:

1. חשיבות הקשר האישי והרציף בין המורים והילדים
  2. חשיבות השגרה של הילדים וההורים בימים של אי ודאות
  3. בהבנה כי יש לכך משמעות כספית – כי לא ראוי לבקש מהמורים לעבוד ללא תשלום. הפסקת הלמידה מרחוק היא מכה קשה למאות אלפי ילדים והורים בישראל!

בברכת בריאות לכולם,

הורים בעד המשך למידה מקוונת - עם המורים.

19/03/2020
העצומה השיגה 5,000 חתימות!
19/03/2020