תושבי בנימין נגד נת"צ דוכיפת

פורסם בתאריך: 12/01/2018

אנו, תושבי המועצה האזורית מטה בנימין, הנוסעים בתחבורה הציבורית בעד הרחבת שדרות סיירת דוכיפת לשני נתיבים אך נגד סלילת נתיב שלישי לתחבורה ציבורית מהסיבות הבאות:1.  תוספת 4 רמזורים מיותריםסלילת 3 נתיבים מחייבת הצבת רמזורים בכל צומת שבין מחסום לצומת סיירת דוכיפת/משה דיין (בניגוד לשני נתיבים), מה שייצור עיכוב רב (גם לכלי הרכב הפרטיים וגם לתחבורה הציבורית) בכל שעות היום, הן בשעות השפל והן בשעות העומס.

2. בזבוז משאביםלתכנית יש שלב שני, שהוא אמור להיות הפיתרון האמיתי - הפרדה מפלסית, כלומר מחלף בצומת סיירת דוכיפת/משה דיין הבעייתי (בגלל הרכבת הקלה) שיאפשר נסיעה רציפה מזרח למערב. הפניית התקציב והמשאבים לנת"צ דוחה לשנים רבות את הפיתרון האמיתי, ובינתיים גם האוטובוסים יתקעו בצומת הבעייתי.

3. מניעה מהאוטובוסים ליסוע בצירים מהירים יותר ובשיקוע בעתיד בעתיד הקרוב אמור להיפתח החלק הצפוני של כביש הטבעת המזרחי (מענתות לכביש ירושלים-מעלה אדומים,) כך שניתן יהיה לעקוף את הפקקים של פסגת זאב, וכן שיקוע קלנדיה, סלילת הנת"צ תוריד את הסיכוי שיהיו אוטובוסים ישירים דרך הצירים המהירים יותר.כמו כן,לאחר בניית המחלף דווקא האוטובוסים יופלו לרעה כי הם לא יוכלו להיכנס לשיקוע העתידי אלא יהיו חייבים לעבור ברמזור כי הנת"צ צמוד לקצה הימני של הכביש.

4. התנגדות לפגיעה ממשית בתושבי הרחוב מעבר לכל הסיבות לעיל, יש גם צד מוסרי - בניית הנת"צ מבטלת חניות נכים שאין להם אלטרנטיבה ומקרבת את הכביש כך שהאוטובוסים יעברו במרחק של 2 מטרים מחדרי השינה של תושבי הרחוב ושל ילדיהם, איננו רוצים לתקן עוולה בעוולה אחרת, בפרט שכאשר קנו תושבי הרחוב את ביתם הם לא ידעו שבגלל הטרור הערבי שגרם לחסימת כבישים עבור יהודים ייהפך הרחוב בו הם גרים לכביש ראשי בו עוברות מכוניות במספר דומה לכניסה לעיר מכביש ירושלים-ת"א (ע"פ בדיקה של משרד התחבורה)