תושבי נוף הגליל מתנגדים לבית ספר ערבי

אין תמונה

מספר חתימות

327
 
5,000  

החל משנות ה90 החלה הגירה של בני המגזר הערבי לנוף הגליל מהכפרים והערבים מסביב. ההגירות התגברו בשנות האלפיים ובפרט בעשור השני. הסיבות לכך הן שיפור איכות החיים וקבלת שירותים שלא קיימים אצלם ביישובים. כעת כשהאוכלוסייה מהמגזר הערבי מהווה כ30% ע"פ נתונים לא רשמיים (אין נתונים אמתיים), לאוכלוסיה הזאת יש יותר ויותר לגיטימציה לדרוש בית ספר למגזר הערבי. עם זאת, הם עדיין מקבלים סירוב מצד הרשות המקומית. משלא קיבלו מענה לדרישה שלהם, התאגדו 30 משפחות ופנו בעזרת ארגונים פוליטיים כגון האגודה לזכויות האזרח בראשותו של הפעיל הפוליטי ג'עפר פראח לבית המשפט. כשנדחו פנו לבית המשפט המחוזי. העירייה מצידה עשתה סקר שהראה שלבני המגזר הערבי בנוף הגליל אין צורך בבית ספר נפרד ושיש להם בתי ספר מעולים בעיר ובנצרת שעונים על כל צורכיהם. הסקר הועבר לבית המשפט כחלק מהתגובה של העירייה. כשההורים הבינו שלא יקבלו את מבוקשם מבית המשפט המחוזי, פנו לבג"צ. בתאריך 11/11/2020 התקיים בג"צ בנושא ובו העירייה מחייבת להחזיר תשובה תוך חודש וחצי למה היא מתנגדת להקמת בית הספר. סגן ראש העיר שוכרי עודה שמייצג את המגזר הערבי במועצה טען שיש לו הסכם חתום מול ראש העיר להקמת בית הספר. ראש העיר, רונן פלוט טוען שהסקר הראה שאין צורך בבית הספר כזה דווקא בעיר, שיש מסגרות מעולות בנצרת והכחיש כל דבר שנאמר בשמו.

הבסיס לטיעון של המגזר הערבי לגבי הבית ספר הוא שבתור תושבים משלמי מס לעירייה, מגיע להם בית ספר משלהם. הטיעון הזה לכאורה הגיוני, אך לא מצדיק מצד רשויות העיר והמדינה לתת לבני מיעוטים בית ספר ערבי בעיר יהודית. לא קיים מצב שבעיר המוגדרת כיהודית עם אוכלוסיה ערבית כלשהי מוקם מוסד כלשהו שנועד לשרת בני מיעוטים בלבד. יתרה מכך, ע"פ סעיף 7 בחוק היסוד "חוק הלאום" שמדבר על פיתוח התיישבות יהודית, ניתן למנוע הקמת בית ספר וכל מוסד אחר שיפגעו בעתיד בהתיישבות יהודית ובפיתוחה.

אם לכאורה בג"צ פוסק לטובת הקמת בית הספר, לא רק שהדבר פוגע בהתיישבות היהודית בעיר, הדבר גם נותן לגיטימציה לבני המגזר בכל עיר יהודית שהם גרים בה לדרוש מוסדות משלהם. הכוונה כאן לא לערים מעורבות כמו עכו, חיפה, מעלות-תרשיחא, רמלה וכו... אלא לערים יהודיות כגון כרמיאל שבשנים האחרונות החלו להגר אליה תושבים מהכפרים מסביב לעיר. כעת בני המגזר מהווים 10% מאוכלוסיית העיר כרמיאל. כתוצאה מכך הדבר מחמיר את הבעיות הקיימות בגליל מבחינת התיישבות יהודית בגליל ופיתוחה. המדינה על קברניטיה השונים במרוצת שנים הובילה למצב הזה ע"י הזנחת יישובים של המגזר הערבי. דבר זה גורם להם בלית ברירה להגר ליישובים יהודיים וכתוצאה מכך נוצר שינוי בערים היהודיות שפועל לטובתם ונגד האוכלוסייה היהודית המקומית. כעת, כדי למנוע פגיעה בעיר היהודית נוף הגליל, דבר שיוביל לאסון ודאי מבחינת התיישבות יהודית בצפון ובדרום, המדינה חייבת להתערב ולספק פתרון שימנע הקמת בית ספר ערבי.  

בנוסף לאמור לעיל, לא ממש ברור איזה צורך משרת בבית ספר נוסף למגזר הערבי ודווקא בנוף הגליל כשקיימים בתי ספר מעולים בנוף הגליל ובנצרת שאותם תלמידים כבר לומדים בהם. תלמידים בני המגזר משתלבים יפה במגרות החינוכיות בעיר ובמסגרות לא רעות בכלל בנצרת וביישובים בסביבה. בית ספר כזה גם מייצר בידול מהתלמידים היהודים, דבר שהוא ההפך מדו-קיום עליו מדברים של חיים משותפים אלו לצד אלו. תלמידים מהמגזר הערבי לא מרוויחים מזה שום דבר.

לסיכום, לכולם יהיה טוב יותר ללא בית ספר ערבי בנוף הגליל. אין שום הצדקה כלשהי לקיומו של בית הספר

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

29/11/2020
העצומה השיגה 100 חתימות!
28/11/2020
העצומה נפתחה