הסרת מועמדותה של גילה קליין על ראשות הסתדרות המורים בבחירות 16.5.17

הסרת מועמדותה של גילה קליין על ראשות הסתדרות המורים בבחירות 16.5.17

מספר חתימות

9
 
180,000  
פורסם בתאריך: 09/04/2017
 

הבא ייערכו בחירות למזכ"לות הסתדרות המורים, גוף המייצג כ־150 אלף מורים וגננים (וגם גמלאים), המלמדים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים. מזכ"ל ההסתדרות מחזיק בידיו שאלטר רב עוצמה – הוא יכול להשבית את הלימודים ולמרר את חייהם של מאות אלפי הורים. הכוח הזה – לצד נדל"ן רב ערך – הופכים את הסתדרות המורים לאיגוד רב עוצמה.

בבחירות הקרובות יתמודדו על הנהגת הארגון שתי נשים. המזכ"לית המכהנת יפה בן דוד שנכנסה לתפקיד לפני ארבעה חודשים לאחר פרישתו של יוסי וסרמן בעקבות הגשת כתב אישום נגדו בעבירות שונות ובהן לקיחת שוחד, סחיטה, מרמה והפרת אמונים. מולה ניצבת מנהיגת האופוזיציה ויו"ר סיעת נח"ל בהסתדרות, גילה קליין, שזכתה ב־15% מקולות המורים בבחירות האחרונות באפריל 2011.

 

קליין, שנלחמה בשחיתות של וסרמן, בנתה לעצמה תדמית של אשת ציבור נקיית כפיים. בבחירות הקודמות קיבלה הסיעה שהיא עומדת בראשה תרומות אסורות מתאגידים. לאחר שהתברר כי היא לא דיווחה על תרומות אסורות אלה, הסבירה קליין כי הדבר נובע מטעות טכנית וכי התאגידים הם בעצם "חברות משפחתיות קטנות". תחקיר מגזין TheMarker חושף כי חלק מהתרומות האסורות התקבלו מחברות קבלניות גדולות הפועלות בדרום, שחלק מבעליהן חשודים במעורבות בפלילים. קליין בתגובה: לא קיבלתי תרומות באופן ישיר. תומכי גייסו את התרומות הצנועות, ואני לא ידעתי את פרטי התורמים.

לפי חוק מימון הבחירות בהסתדרות המורים (הדומה לחוק בבחירות הכלליות) אסור למועמד לקבל תרומה מתאגיד, אלא רק מאדם פרטי. בדו"ח שהגישה סיעת נח"ל על התרומות שקיבלה בקמפיין ב־2011 למבקר הפנים של ההסתדרות, רו"ח אריה ריצ'ולסקי, דיווחה הסיעה שלא התקבלה אף תרומה מתאגיד. אלא שריצ'ולסקי בדק ומצא שכמחצית מסך התרומות לנח"ל בסך 156 אלף שקל – כ־83 אלף שקל – התקבלו בניגוד להוראות – מתאגידים; במזומן מעל הסכום המותר; תרומות ללא קבלות. בתגובה, הסבירה הסיעה למבקר כי התרומות מתאגידים התקבלו "מאנשים פרטיים אשר בבעלותם חברות פרטיות", וכי העברת התרומה דרך תאגיד נעשתה בטעות.

המחלוקת הגיעה לבית הדין הפנימי של הסתדרות המורים, שם ביקשה סיעת נח"ל בין היתר לקבל מההסתדרות את כספי מימון המפלגות בסך 193 אלף שקל וכן תקציב סיעתי בהתאם לגודלה. ההסתדרות סירבה בטענה שהסיעה קיבלה תרומות בלתי חוקיות. השופטת בדימוס שרה פריש ששימשה שופטת בבית הדין הורתה בפברואר 2012 להסתדרות להעביר לקליין כספי מימון בחירות ומימון סיעתי, וקבעה כי סיעת נח"ל תחזיר את כספי התרומות לתאגידים שתרמו לה בסך 79 אלף שקלים - "היו אלו תרומות שלא כדין", קבעה. "אין מחלוקת כי חלק מהתרומות נתקבלו בהמחאות מתאגידים. אלא שלטענת הגב' קליין, נותני ההמחאות הינם מורים אשר בבעלותם חברות קטנות/משפחתיות. גם אם אין בכך כדי להוות הגנה, הרי שהתנהלות סיעת נח"ל היתה בתום לב ומתוך אי ידיעת החוק בעניין"

פריש דחתה את בקשת הסתדרות המורים להטיל סנקציות נוספות על נח"ל בגין התרומות הלא חוקיות מתוך הכרה בחשיבות הפעילות של סיעה אופוזיציונית קטנה, ובשל הצורך שלה "להתמודד לבדה עם רפורמת החוקה אשר הוכנסו ערב הבחירות כמו גם עם השלכותיה". הרפורמה אליה היא מתייחסת היא האיסור לקבלת תרומות מתאגידים, שהוכנס לחוקת הסתדרות המורים שבועות ספורים לפני הבחירות. קליין טענה כי נודע לה על כך רק כחודש לאחר הבחירות.

מה שלא התברר עד הסוף באותו דיון הוא מיהן החברות הקטנות או המשפחתיות של מורים, כפי שקליין טענה. באפריל 2012 הגיעו למשרדו של ריצ'ולסקי הקבלות על החזר הכספים של סיעת נח"ל לאותם תאגידים. בחלק מהמקרים הקבלות (הנמצאות בידינו), מעידות כי הן לא הגיעו מ"חברות קטנות".

כך לדוגמה, חברה בבעלות קלוד נחמיאס, קבלן גדול וידוע באשדוד, תרמה לסיעת נח"ל 5,000 שקל. לפי רשם החברות, המחזור של החברה "קלוד נחמיאס – חברה לבניין בע"מ", שעמדה מאחורי התרומות לקליין היה 250 מיליון שקל ב־2015. לא בדיוק חברה קטנה ומשפחתית. חברת הנדל"ן י. לי־דה השקעות, בבעלות הקבלן יהודה אמסילי, תרמה אף היא 5,000 שקל לסיעת נח"ל. אמסילי הוא קבלן ידוע באשדוד ושותף בכמה פרויקטים עם איש העסקים האשדודי ג'קי בן זקן.

החברות של נחמיאס ואמסילי בונות במע"ר דרום בעיר, אזור שנמצא בתנופת פיתוח רבה בשנים האחרונות, אך כזה שגם גרר כמה מהמעורבים בו לביקורת של מבקר המדינה וחשדות לשוחד בעקבות הגדלת זכויות הבנייה במקום. המשטרה המליצה לפרקליטות להעמיד לדין את נחמיאס ואמסילי במעורבות בפרשה, ומהפרקליטות נמסר שעניינם נמצא בבחינה אצל פרקליטות המדינה. פרקליטו של נחמיאס, עו"ד ציון אמיר, מסר "אנחנו מאמינים שבסוף הדרך יוחלט על גניזת התיק". אמסילי סירב להגיב.תרומה בעייתית נוספת, בסך 7,000, שקל, התקבלה מחברת י. שפץ וקנין שלפי רשם החברות, מחזור המכירות שלה ב־2016 היה 40 מיליון שקל. בעלי החברה הם האחים שמעון ויוסי וקנין. בינואר 2014 הוגש נגדם כתב אישום בשל עבירות בנייה ב"לב הפארק", פרויקט בנייה גדול בקריית מלאכי. על פי כתב האישום חלק הפרויקט נבנה על בסיס היתרים לא חוקיים ולמרות שהוצאו צווי הפסקת עבודות נגדו.

חלק מההיתרים לפרויקט ניתנו על ידי ראש העירייה לשעבר, מוטי מלכה, שהורשע במארס 2013 במסגרת הסדר טיעון בהפרת אמונים, בעבירה על חוק התכנון והבנייה ובהטרדה מינית. מלכה הורשע בכך שהצביע בדיונים על היתרי הבנייה בפרויקט ולא דיווח על קרבתו לאחים וקנין. על פי החשד, האחים העמידו לרשותו דירה לדוגמה בפרויקט "לב הפארק" לצורך מפגשים אישיים. האחים וקנין נאשמים בביצוע עבודות ללא היתר, אי קיום צו הפסקה מינהלי ושיפוטי ומסירת מידע כוזב. המשפט נגדם ונגד חברתם מתנהל כיום בית משפט השלום באשקלון והם נמצאים במגעים עם הפרקליטות לסיום התיק.

מה הקשר בין פעילת ציבור הנלחמת למען מעמד המורה לבין קבלנים גדולים באשדוד ובקריית מלאכי, ועוד כאלו המקורבים לשלטון המקומי? שאלה זו מטרידה במיוחד לאור העובדה שהסתדרות המורים מחזיקה בנדל"ן הכולל את בית הסתדרות המורים בצפון הישן של תל אביב וקרקעות נוספות באיזורי ביקוש. מלבד זאת, הסתדרות המורים מחזיקה גם ברבע ממניות בנק מסד.

קליין בתגובה מייחסת את גיוס התרומות האסורות לתומכיה. "סיעת נח"ל פעלה בשקיפות מלאה והצהירה על כל הכספים והתרומות שחברי סיעת נח"ל גייסו הן ממשפחה וחברים והן מתאגידים. כל ניסיון נואל לקשור את גילה קליין לקבלנים הוא עלבון לאינטליגנציה. קליין היא מורה ומועמדת לראשות הסתדרות המורים ולא היתה מועמדת לראשות עיר. היא לא היתה יכולה להבטיח לקבלנים שום טובות הנאה נדל"ניות. יתר על כן: היא לא קיבלה מקבלנים תרומות באופן ישיר. תומכיה גייסו את התרומות הצנועות, והיא לא ידעה את פרטי התורמים. קליין עצמה נאלצה למכור את דירתה כדי לממן את מערכת הבחירות".

לצד פעילותה הציבורית, קליין משמשת מורה למינהל בתיכון באשדוד ובעבר הגישה תלמידים לבגרות במקצוע ניהול משאבי אנוש. עם סגירת המגמה בתיכון היא עברה, לטענתה, לעבוד בהיקף של חצי משרה. בעלה, דני קליין, הוא בכיר באגף העל תיכוני במינהל החינוך באשדוד, ובאופן עקיף היא כפופה אליו. לאחרונה התייחסה לעניין בראיון ל"ישראל היום": "דני הרבה שנים בתפקיד הזה ובדומים לו. בסופו של דבר, החפיפה בינינו לא מאוד גדולה, אבל כשהיה צריך, יצאתי למלחמות. כבר ניצבתי מול דני כשהעירייה לא שילמה שכר למורים בבתי ספר על־יסודיים. שלחתי לו מכתבים חריפים".

במקביל לעבודתה בהוראה ניהלה קליין במשך 12 שנים את המרכז להשתלמויות המורה שהקימה במכללה למינהל השייכת להסתדרות הכללית. לטענתה לאחר שהכריזה על התמודדות בבחירות הקודמות מול וסרמן היא הודחה מתפקידה זה ונאלצה לחפש מקום עבודה אחר. את החלופה היא מצאה במשרה חלקית (80%) כרכזת ועדים ועסקות במשכן לאמנויות הבמה באשדוד, שהוא גוף בבעלות העירייה. מהעירייה נמסר כי היא "נבחרה לתפקידה במכרז שנוהל על ידי החברה העירונית לתרבות ופנאי באשדוד כאשר המשכן פעל כמחלקה בתוך החברה העירונית. כאשר הוקם תאגיד המשכן לאמנויות הבמה הפיס אשדוד בע"מ, אשרר דירקטוריון המשכן את מכרזי החברה העירונית".

הכתבה מתפרסמת במגזין TheMarker

דורשים שקיפות של כל ההסכמים:

1. אופק חדש.מדוע חתמה על אופק חדש ?

2. בינה לבין המזכ"ל הקודם עם יוסף וסרמן.

3.דוח פרידמן והשלכותיו. מדוע תמכה בדוח זה?

4. ההטבות ותנאי הפנסיה.

5. תרומות מחברים. לגיטימי או אנן לגיטימיות ?

6. כל האמת על הבחירות בינואר 2017 וחשיפת האמת. האם גילה קליין הציגה מועמודותה והעובדות.

7.מה עשתה למען עובדי ההוראה ולמען הגמלאים? כל העובדות הכוללות אסמכתאות.

הפעם בוחרים נכון.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו