הצילו את חופי אשדוד ונחל לכיש!

מנתונים אשר התקבלו מעירית אשדוד עולה, כי מדצמבר 2018 הוזרמו ליובל של נחל לכיש ככל הנראה מאות אלפי קוב של קולחין מזוהמים, ממתקנים המצויים באחריות מועצה אזורית באר טוביה.

הקולחין המזוהמים התנקזו לנחל לכיש ומשם לים, תוך יצירת זיהום חמור אשר חייב את סגירת כל החופים מהשובר ועד לחוף הקשתות כולל.

הזרמת השפכים/ קולחין לנחל לכיש ומשם לים גורמת לסיכון בריאותי לגולשים, קייטנים, צוללנים דייגים, ילדים עם צרכים מיוחדים העושים פעילות ימית ולכל אלו הלוקחים חלק בפעילות ספורט ימית.

הזרמת השפכים:

1. זיהמה לנו את הים!!!

2. גרמה לפגיעה חמורה בבעלי החיים בנחל ובים!!!

3. הרסה שנים של טיפול ותחזוקה של נחל לכיש!!!

אנו, יוזמי עצומה זו, הננו גולשים וגם אזרחים אשר איכות הסביבה חשובה להם: עו"ד טדי מנשה, אבי דנן, זאב דוד ועדי קלנג קוראים לכם לחתום על עצומה זו ולתמוך באזרחי העיר אשדוד ובכל אזרחי ישראל הנהנים לבקר באשדוד! כמו גם תיירות בינלאומית הפוקדת את חופי אשדוד! ובקהל הגולשים, דייגים, צוללנים, קיאקיסטים, סאפיסטים, קייטנים, וכל העוסקים בכל ספורט ימי, שוחרי ים טבע וסביבה, אשר נוהגים לפקוד את חופי אשדוד מדי יום לאורך כל השנה ומזמינים אתכם לחתום על העצומה למען שימור חופי אשדוד ונחל לכיש נקיים ובריאים!

מטרתנו היא לעצור את זיהום הנחלים, הים וחופיו כתוצאה מהזרמת ביוב שפכים. הפעם נלחמים על עצירת ומניעת זיהום נחל לכיש וחופי הים של אשדוד על ידי מועצה אזורית באר טוביה ואחרים, אך למאבק זה יהיו השלכות על נחלים אחרים וחופי ים בכל הארץ ולכן חשובה תמיכה כלל ארצית בעצומה זו!

לפרטים נוספים ויצירת קשר עם יוזמי העצומה:

ענת ארד, 0542492466

10/02/2019