חקיקה לטובת חולי מניה דפרסיה

חקיקה לטובת חולי מניה דפרסיה

מספר חתימות

121
 
1,000  

עצומה דחופה להגנה משפטית על חולי מניה דיפרסיה ,שנפלו קורבן לניצול ומאסר בתקופת מניה פסיכוטית 

אנו פונים אליכם  אנשי מקצוע ומשפחות בריאות הנפש ,אנשי שלטון ואזרחים בעלי לב 

לחתום על עצומה לחקיקת חוק שיגן על חולי מניה דיפרסיה ,הפרעה דו קוטבית ,שנוצלו או נענשו בתקופה שבה היו במצב של מניה פסיכוטית שבו השיקול דעת ותפיסת המציאות משתנה באופן קיצוני .

מי שלא מטפל מיקצועי חשוב שידע ,שבמצב של מניה פסיכוטית במוח מתרחשים שינויים דרמטיים במוח ,ירידה בשיפוט של האונה הפרא פרונטלית של המוח האחראית על שיפוט המציאות ,בקרה עצמית והבנה של ההשלכות למעשים ,ישנו ניתוק בין ההמיפסרות הימנית (היצירתית והאימפולסיבית ) והאונה השמאלית במוח(הביקורתית ,המזהירה מפני הונאה וניצול המציבה את הגבולות והיוצרת את התנאים ) והתוצאה היא שחולים נשלחים למאסר במקום לקבל טיפול מיקצועי  ,

במציאות חולים נשלחים למעצר בתת תנאים ,מוחזקים במעצר ימים ללא שינה ,ללא טיפול תרופתי שהם זקוקים לו ,ללא אפשרות ליצור קשר אנושי שהם זקוקים לו ,מופרדים ממשפחתם נחשפים לעברינים ולאלימות ,מואשמים על מעשים מאובדן קשר עם המציאות והדרדרות במצבם מובילה להתאבדויות שהיה ניתן למנוע ,אנו דורשים חקיקה שתכיר בזכויותיהם של חולי מניה דיפרסיה במצב פסיכוטי ותאסור על כליאתם בתנאים פלילים ותבטיח הפניה מידית לטיפול רפואי .אנו דורשים הכשרה לשוטרים ולמערכת המשפט עם הצג תעודת נכה מוכרת מביטוח לאומי לרגישות וטיפול שונה .אנו דורשים סוף לעוול ,כי חולה הוא  לא עבריין !!!  חיתמו עכשיו כי מחר זה יכול להיות אדם יקר  שאתם מאוד אוהבים .

עצומה חמה

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

17/10/2025
העצומה השיגה 100 חתימות!
16/10/2025
העצומה השיגה 50 חתימות!
15/10/2025
העצומה נפתחה