התפטרות נתניהו ופיזור הכנסת

ירושלים

מר בנימין נתניהו הנכבד,

שלום רב.

אדוני ראש הממשלה, אני פונה אליך בקריאה להתפטר לאלתר, מאחר והוכח מעבר לכול ספק, כי גם אם אי-פעם ידעת מהי דמוקרטיה, שכחת את עקרונותיה המהותיים ביותר! מיותר לציין, כי מי שעקרונות הדמוקרטיה זרים לו – או גרוע מכך, ידועים לו, ולמרות זאת הוא שם אותם ללעג ולקלס בהתנהלותו, ומשבוע לשבוע מהלכיו מעידים שהוא איבד את כושר השיפוט שלו - אינו ראוי לכהן כראש ממשלה, לפיכך, טוב-תעשה אם תמהר להסיק את המסקנות האישיות המתבקשות מאליהן. זאת מאחר וככול שתזדרז להעביר את התפקיד באופן מסודר למנהיג שיתפוס את מקומך, כך לפחות תיזכר גם כמי שסייע בהחלטתו הגורלית בבלימת הידרדרותה מדחי לדחי של המדינה והחברה הישראלית מתוך אחריות לאומית.

מה שבלשונך הציורית אתה מכנה "תעשיית דכדוך", אינה אלא מצוקה שנצטברה בתקופתך וגלשה אל מעבר יכולת הספיגה. החבורה שבראשותך, יחד עם תנועת הליכוד ומפלגות הלוויין בהנהגתך, הפכו את הבית השלישי, את ההבטחה הנבואית הקדומה לג'ונגל. צר לי לומר, לדאבוני, משפחתך הגרעינית ובמיוחד העדויות הקשורות לרעייתך הוסיפו לג'ונגל נופך בהמי במיוחד, שלא לומר חזירי.

כידוע, השילוב בין יהודים לחזירים הוא ביטוי או לאנטישמיות גרידא או לאי-כשרות. כך גם תכניותיך ההזויות, אדוני ראש הממשלה, אם ישנן כאלה, להעמיד את עצמך שוב לבחירה – או חלילה, להיאחז בתפקידך ככול שתוכל למשוך את הזמן באמצעות חקיקה, אלו הם בגדר טריפה, נוסף לשלל מעשה הנבלה שמקורביך עשו שלא בלי ידיעתך עד כאן.

פגע רע. חוללת, מר נתניהו, תוהו ובוהו יותר מאשר יום כיפור יוכל לכפר או תקינות הביטוי מותירה לתאר, זנחת ובגדת בציבור שהכי זקוק לעזרה - במודע, ונטשת את הרעבים ואת הקשישים ואת החולים ואת הנכים בקור רוח ובשחצנות שהדעת איננה סובלת; אבל לא רק את העניים ואת החלשים עזבת לנפשם – גם לא עשית דבר וחצי דבר לטובת תיקון המחדלים המתמשכים, הפוגמים באופן נואש בציבור כולו, שכן רוב רובם של האזרחים שלא לומר כולם, סובלים יום יום ממוסדות הבירוקרטיה, לא כל שכן מדמוקרטיה מנוונת, צולעת ומעוותת,

שבטמטומה עסוקה בטשטוש העובדות, בשטיפת מוחות יותר-מאשר בבנייה ובצמיחה - ובשיפור ובשכלול מערכות שלטוניות המיועדות לשירות הציבור.

מי שעסוק סביב השעון, יממה אחר יממה, בהישרדותו הפוליטית, בשדה המוקשים הקואליציוני, בהכרח אינו מנהיג, הוא צעצוע. בצעדי ענק הולך ומתקרב הרגע בו ימאס לנו לשחק את המשחק. אני לא מחדש דבר, הרי גם לך ברור כשמש שהשיטה אינה עובדת וכי הנוסחה המפעילה את הביורוקרטיה המסואבת פסולה מיסודה, אך כהרגלך בקודש, מן הפה אל החוץ קשקשת, אדוני ראש הממשלה, את תמיכתך המלאה בשינוי שיטת הבחירות אבל מסתבר כי הרבה יותר משתלם לך כנראה להזמין צוללות, בעוד אנו, השומרים את ראשם מעל המים, נאנקים תחת עול הבירוקרטיה שהיא בין הגרועות ביותר בעולם, מפגרת וכעלוקה מוצצת מאתנו האזרחים מן השורה ומיזמים – מקומיים ובינלאומיים - עד תום, את מאגרי סבלנותם ואמונם ונוהגת בנזקקים לשירותיה כמו היינו כולנו יצורים נחותים, שלא לומר מזיקים, באופן שלא היה מבייש את הסהרורים שבמשטרים הארורים.

מר נתניהו, כפי שמוכיחים הנתונים, מדינת ישראל התדרדרה בתקופתך ועקב הירצחו של יצחק רבין זכרונו לברכה, לתהומות שרק אנטישמים מופרעים ושונאי ישראל מושבעים היו מאחלים ומייחלים לך ולממשלותיך:

על פי "מדד קלות פתיחה וקיום עסקים" של הבנק העולמי, ישראל צנחה ממקום עשרים ותשעה, הסביר פחות או יותר, למקום החמישים וארבע הבלתי נסבל – ללא קורטוב של גאווה אנו תופסים את המקום המאה ושלושים בנוחות רישום עסקים, מקום שבעים ושבעה בקלות של חיבור חשמל, בעוד מקומה בין האומות של מערכת המיסוי הישראלית, לפי מדדים בינלאומיים של הבנק העולמי, במקום התשעים ותשעה, הבלתי יאמן, נמוך עמוק בתהום הביורוקרטית, נמוך יותר מסוריה ותימן, כידוע לכול יצואן ויבואן, הרשות הפלסטינית, המפגרת אחרי רוב מדינות העולם, מדורגת במקום השבעים ותשע. אני נשבע לך, אדוני ראש הממשלה, לא נגעתי בנתונים ולא שיניתי פסיק, בתחום אכיפת חוזים, יעילות מערכת המשפט הישראלית, שאיש אינה חושד בה שהיא אנטי ציונית, דורכת דום במקום התשעים ושניים – מונגוליה, דרום סודן וניקרגואה לפנינו - ועוד שמונים ושמונה מדינות בתבל במצב יותר טוב משלנו (קרדיט: "זה היה היום שהיה", ערוץ עשר).

רק הליכוד יכול!? זה באמת לא עניין של מה בכך להנחיל לציבור מורשת של מחדל מתמשך זמן רב כול-כך ולהאביס אותו בקש וגבב של הנהגה מזויפת.

לדמוקרטיה הזאת נסתתמה הגושפנקא. היא סיימה את תפקידה ההיסטורי - לא לפני שחבטה, הרסה ודרסה ברגל גסה את כללי האתיקה. האינטליגנציה אינה סובלת את חוכמת ההמונים הנוהרים לקלפיות כדי לבחור בין כנופיות אידיאולוגיות אבסורדיות, מפלגות מופרכות מיסודן ומחנות סקטוריאליים של אינטרסנטים, המתקוטטים ביניהם – מרעימים קולותיהם איש על רעהו בכנסת, בכינוסי תומכים ובאולפנים, כחבורת פוחזים פרועים של מרעישי עולמות - ואין בנמצא דוגמה יותר מופרכת מחברי המפלגות ופעיליהן, מהראש לזנב בכול הרמות, לשמש מופת לציבור-הרחב למעט דוגמה רעה, צינית ושלילית עקרונית, בעוד ראשיהן בתחתית הזנב נמשכים לפלילים.

לדאבוננו הרב אינך ער, אדוני ראש הממשלה, לסכנות האורבות לנו, שאתה ובני בריתך בימין טומנים, ממש כמו גיס חמישי וזורעים זרעי פורענות במציאות חיינו, שהרי כול דיבור, פעולה או מחדל קובעים את גורלנו וגורל השנים הבאות. די לנו במחדליך עד כאן, אף שהמחדל העיקרי אינו אישי אלא מדובר בקריסה קונספטואלית של הקונסטרוקציה הפוליטית כולה.

לסיכום, אדוני הנכבד, בניגוד לנורמה המקובלת, בה הדשא של השכן ירוק יותר, אצלך ברור מאליו, שכול הדשאים סביבך מצהיבים ומרקיבים לעומת הדשא שלך, אלא מה, עם הזמן הסתבר שזה דשא מפלסטיק, וכול המים בכנרת – או בים המלח של המילים, לא יצמיחו ממנו כחוט השערה.

פספסת זה מכבר, אדוני ראש הממשלה, את האפשרות להיות דמוקרט הגון, אך אף אם אינך נקי כפיים, אנא אל תחמיץ להבא את זכות הבחירה להיות שוחר טוב, בן אדם, כמוני כמוך – יהודי - וכפטריוט ישראלי העבר בבקשה לבא אחריך את סמכויותיך באופן אלגנטי – עשה זאת בהקדם האפשרי, למען עמך, מולדתך, לטובת הדור הבא ואפילו למען תומכיך – יחל, ברך, אחל וקדם את הבא אחריך, יהיה מי שיהיה, בברכת הצלחה גמורה.

אני מאחל לך הצלחה בדרכך, לך ולבני משפחתך, כאזרחים מן השורה.

בשמחה,

רמי גבעוני