מפגע תבוראתי מריחות מפעל המיחזור והשפדן בשכונת נוה חוף בראשון לציון

בחצי שנה האחרונה הריחות במערב ראשון רק מתגברים...לאחר פניות לאיכות הסביבה , פניות למוקד ובאסיפה לפני הבחירות שניהלנו במתנ"ס חופית ולאחר שיחה אישית עם ראש העיר רז לא נעשה כלום. החלטנו כנציגי השכונה לחקור ולאתר את מקור הריחות שאנו תושבי השכונה סובלים זה זמן רב. וערכנו ביום שישי האחרון סיור פתע במפעל מיחזור שנמצא בקו אוירי כמה מאות מטרים מפואבלו אספניול (בגב של ביה"ס לכבאות). ולראיה התמונות והסרטונים לא משקרים סוף סוף איתרנו את מקור הריחות שפוקדים את אזורנו. מסתבר שזה מספר שנים פועל מפעל מחזור לזבל ביתי ללא מפריע ונפתח בשעה 05:30 בבוקר ועד 20:00 בערב וקולט 1000 טון של אשפה ביתית ביום. פה מצאנו את מקור הריח והצחנה וזבובי הזבל שנמצאים בבתים של כל אחד מאיתנו.בנוסף משם המשכנו לצינורות השפדן שגם משם יוצאים ריחות חריפים לא פחות שלא ניתן לעמוד בקרבת הצינורות. המסקנה ששתי מוקדים אלו ביחד יוצרים קוקטייל של ריחות שאנחנו מריחים ויש סבירות רבה שמרבית התלונות הבריאותיות שחשתם ופרסמתם פה כגון: כאבי ראש, סחרחורות וכיוצ"ב. נגרמים בעקבות הנ"ל, בעוד כחודשיים אמור לצאת מכרז חדש ואנו כתושבי האזור נמשיך לסבול. נשמח לשיתופים לא נשב עוד בחיבוק ידיים. שכונת נוה חוף מופלת לרעה ומוזנחת אזור "א" בקרבת הים אזור שמדורג הכי יקר בעיר ומשלם מיסים גבוהים. אנו נאלצים לחיות באיכות חיים ירודה ונהפכנו בעל כורחנו לחיות בתנאים של בית שימוש בתנאים מחפירים. כמו כן לינק לעצומה יצא גם בקרוב ותביעה ייצוגית מתגבשת.

29/10/2019
28/10/2019