משפט אזירה - הסמכויות הצבאיות צריכות לקחת אחריות

אין תמונה

מספר חתימות

35
 
100  
פורסם בתאריך: 19/03/2017
 

אנו, תלמידי כיתה י"ב מיה אור, טל רוז'נסקי ותום כהן מבית הספר גוונים במועצה האזורית מנשה, עקבנו אחרי סוגיית החייל היורה אלאור אזריה במסגרת מטלת הביצוע במקצוע האזרחות.

נושא זה עלה לסדר היום הציבורי ב- 24 במרץ, 2016, לאחר שהחייל אלאור אזריה ירה בראשו של מחבל מנוטרל לאחר פיגוע דקירה. לאחר סקירה של הנושא מזוויות שונות, הממצאים שעולים מעבודתינו הם שהסמכות הצבאית לא לוקחת חלק מספיק מרכזי בנושא המשפט, ואינה לוקחת אחריות על המקרה עצמו.

מלבד ההורים, הסמכויות היחידות שיש לחיילים בצבא ההגנה לישראל, נערים בני 18-21 ברובם, הם מפקדיהם. מן הראוי, כי אותם מפקדים, שעברו מיונים והכשרה אינטנסיביים במסגרת קורס הקצינים של צה"ל, ידעו לקחת על עצמם את האחריות לאירועים הקורים תחת פיקודם. עם זאת, מפקד הפלוגה ומפקד הגדוד של אלאור אזריה התנערו מאחריות על מקרה הירי. על פי מספר עדויות מהמשפט, הזירה לא התנהלה כראוי, והמפקדים אינם עשו סדר בבלגן.

נוסף על כך, הסמכויות הצבאיות לא נטלו חלק משמעותי במהלך המשפט כמו שהיה מצופה מהם לעשות, ולא נתנו גיבוי לחייל שנמצא תחת סמכותם הפיקודית. להפך, מפקדיו של אזריה העידו נגדו מטעם התביעה!בין עם החייל אלאור אזריה עשה את המעשה הנכון או לא, הסמכות הפיקודית בוחרת ללכת הצידה ולתת לו להתמודד לבדו מול בית המשפט הצבאי. היא אינה עוזרת לחייל אשר נמצא תחת סמכותה ופיקודה ואשר מצפה שתצא להגנתו ולעזרתו.

אנחנו מאמינים כי בדרך זו נוכל להגיע לליבם של האזרחים בנושא זה, ולדאוג שסמכויות הפיקוד יקחו על עצמם את האחריות למעשים שקרו תחת פיקודיהם.

אנו מודים לכם על זמנכם ועל שיתוף הפעולה.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו