ביטול התוכניות להקמת תחנת כוח בצומת קסם

חברים יקרים ,

בהמשך לפרסומים כאלה ואחרים ברשתות החברתיות , מקומונים וכו.. בנושא הקמת תחנת כוח בסמוך לראש העין אשמח לעשות סדר ולדייק בדברים ,הוגשה תוכנית ראשונית של תוכנית תחנת כוח קסם לתשתית לאומית מ"ס 98 כאשר התוכנית המוצעת עומדת בתנאים וקריטריונים המפורטים לנספח 3 להחלטת הממשלה 2592 בנושא עידוד כגז טבעי, על בסיס המלצת מינהל התכנון קבלת אישור זיקת מקרקעין , הסמיכה ממשלת ישראל בהחלטה מספר 3216 מתאריך 7.12.17 את חברת קסם אנרגיה בע"מ לקידום התוכנית כתוכנית תשתית לאומית בוועדה לתשתיות לאומיות מטרה התכנון הרמה והפעלה של תחנה כוח באמצעות גז טיבעי של עד כ- 450 מגוואט לצורך הזנה של חברת חשמל ברשת ההולכה וצריכה על ידי ספק שירות מה שמצריך חיבור מערכת ההולכה של הגז הטבעי , חיבור לרשת ההולכה של החשמל , חיבור למקור אספקה של מים וחיבור לדרכי גישה מרכזים לטובת המתחם ,הפרויקט מתוכנן במחוז מרכז בשטחים בסמוך למועצה האזורית דרום השרון על שטח משבצת של קיבוץ גבעת השלושה השטח המיועד בצמוד לאזור התעשייה של כפר כסם , בצמוד למחלף קסם במרחק של 150 מטר , וסמוך לאזור המגורים פרויקט גרין סיטי ראש העין

ישנה סברה שתחנות פועלות גז אינן מזהמות. זה לא נכון. גם גז טבעי מזהם ופולט גזי ,CO CO2 וגזים נוספים.משמעויות לראש העין והסביבה:

1. פליטת גזים לאזורי מגורים בראש העין. משטר הרוחות הצפון מערבי מחמיר זאת ויזרים את גזי הפליטה ישירות לשכונות ראש העין.2. פגיעה משמעותית באורך החיים וזה אנו יכולים ללמוד מתחנת הכוח הקיימת בחדרה שמשפיעה והורסת את חיי התושבים שם .3. פגיעה משמעותית בבריאות של ילדנו , עדין אין הוכחה חד משמעית כי קירבה לאזורים בעלי מתח גבוה מהווים אחוז חולי סרטן אבל יש קשר וזה אפשר ללמוד מתקן של חברת חשמל באזור ראשון לציון שבג"צ חייב את חברת חשמל להעתיק את המתקן לאור העובדה שפוגע באורך החיים של תושבים בקרבת המתקן .

4. פגיעה ישירה בכל אזור כביש 444 וכביש 6 מהווה מסדרון מצפון לדרום למעבר בעלי חיים. הקמת תחנה תגרום לנזק גדול היותה מעבר לנדידת מיליוני ציפורים מאירופה דרומה לאפריקה לקראת החורף וחזרה לקראת הקיץ. מיקום תחנת כוח כזו תסכן המשך תופעה עולמית זו המתרחשת

5. הקמת מבנה תעשייתי ענק ומכוער במרכז נוף הטבע שלנו יהווה בכייה.6. הורדת עלות הנכסים באזור באופן משמעותי .7. פגיעה ישירה באיכות החיים והוספה עומסים של תחבורה בכל אזור כביש 444 וכביש 6 למרות שכבר קיום רובנו סובלים מערכת כבישים עמוסה וקשה .

חשוב לציין כי רוב גופים המונציפלים הסמוכים לפרויקט זה הוציאו התנגדות כתובה לוועדה לתשתיות לאומיות להלן רשימת המועצות ורשויות שמתנגדות: מועצה אזורית שומרון , עיריית כפר סבא , עיריית ראש העין , קסם טרם פרסמה התנגדות , קיבוץ השלושה טרם פרסמה התנגדות .

אנו יוצאים למאבק ביוזמות להקמת תחנות כוח באזורה ואנו נעשה כל הנדרש כדי להביא לאי הקמה תחנה נדרוש לקחת בחשבון את ההשלכות המצרפיות בהקמת תחנות הכוח מבוססות גז שהקמתן לא תאושרנה ע"י לוועדה לתשתיות לאומיותכאמור, אנו נדרוש לקחת חלק מלא בהליך ולהיות מעודכנים בדבר השלבים הבאים .

20/02/2018
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
18/02/2018
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
17/02/2018
17/02/2018