תחבורה ציבורית בשבת - פיתרון

אנו ממליצים לצפות בסרטון הסברה: https://biteable.com/watch/recruitment-startup-pitch-copy-2233329/

נושא התחבורה הציבורית בשבת הוא נושא של דת ומדינה בו מתנגשים ערכי הדת וערכי הדמוקרטיה. כיום, קיים פער עצום בין מה שהציבור רוצה, לבין המדיניות שהפוליטיקאים כופים על הציבור בנושא.

איסור הפעלת תחבורה הציבורית בשבת פוגע בזכויותיהם של הציבור החילוני במדינה. הדבר נובע מלחץ שמפעיל הציבור הדתי והמפלגות החרדיות בשלטון, ובניגוד לטובת רוב הציבור.

מכיוון שהמדינה מגבילה את התחבורה הציבורית וכופה את עקרונות שמירת השבת על הציבור החילוני היא פוגעת בזכות שלהם לחופש מדת. נוסף על כך נפגעת הזכות לחופש התנועה של האזרחים שאינם יכולים לשאת בהוצאות של תחזוק רכב ותלויים בתחבורה הציבורית על מנת להתנייד. אנשים אלה הם בעיקר קשישים, חיילים, סטודנטים, בני נוער שעוד אין להם רישיון או שאינם יכולים לממן אחד, ואוכלוסיות חלשות נוספות.

לכן, אנו מאמינים כי הפתרון האידיאלי למצב הוא מתן חופש לרשויות מקומיות להפעיל תחבורה ציבורית בשבת בהתאם לשיקולן, מכיוון שהדבר יאפשר חופש תנועה לשכבות האוכלוסייה החלשות, מכיוון שקיים רוב באוכלוסייה אשר מעוניין בתחבורה ציבורית בשבת ומכיוון שאנו מאמינים שזו הפשרה הטובה ביותר המגשרת בין רצון הציבור החילוני לרצון הציבור הדתי.

28/04/2019
16/04/2019