אסון מירון

אין תמונה

מספר חתימות

0
 
1,000  
פורסם בתאריך: 12/05/2022
 

אנו תלמידים מתיכון "הולץ" שבמהלך עבודתנו באזרחות עסקנו באסון מירון שהתרחש ב-30.4.2021, אחד מן האסונות הכבדים שהשאירו הרבה ספקות ודיונים על בטיחות המקום.

זהו אסון חריג, לא נעשה טבח ולא מדובר באסון טבע או אקולוגי, אלה בעקבות נסיבות של אי בטיחות במקום, אי ודאות וחוסר תקשורת אסון זה קרה, במהלך ההדלקה במתחם "רחבת תולדות אהרון" החלו רבים מהמשתתפים לצאת מהמתחם. בשביל נוצר דוחק שבו רבים התקשו לנשום. חלקם נפלו במדרגות וגרמו לחסימת הציר. העומדים במעלה המעבר לא ידעו על המתרחש והמשיכו להיכנס אל השביל, וגרמו למחנק של עשרות אנשים מחוסר חמצן. באסון נפגעו 147 גברים, רובם צעירים. 38 נהרגו במקום, 7 שמותם נקבע בבית החולים, 22 נפגעו במצב קשה, 3 בינוני ו-2 קל. בעקבות מעורבות שוטרים באירוע, פתחה המחלקה לחקירות שוטרים בחקירת האירוע. 

השר לביטחון בפנים לקח אחריות על המקרה אך לא אשמה. היו שקראו למינוי ועדת חקירה ממלכתית. שר הביטחון ושר המשפטים, בני גנץ, הנחה את משרד המשפטים להכין הצעה להקמת ועדה כזו. הצעה זו נתמכה על ידי המשפחות של ההרוגים. ב-20 ביוני 2021, החליטה הממשלה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקירת האסון.

הטיפול באסון מירון פוגש אותנו בפגיעה של עקרונות הדמוקרטיה וזכויות האדם ואזרח.

הזכות לחיים וביטחון נפגעה בקרב אותם אנשים שנספו ושל בני המשפחה של הנספים ואחריות ממשלתית. ב-2 במאי התקיים בישראל יום אבל לאומי לזכר קרבנות האסון. אותם בני משפחותיהם של הנופלים פוצו בדמי קבורה, קצבת שאירים לאלמנות וליתומים שבו הקצבה משתנה בהתאם למספר היתומים שהנפטר השאיר אחריו. הנפגעים פוצו בדמי תאונה וקצבאות נכים. 

אנו רוצים שהמדינה תפתח חקירה ממלכתית לבדיקת אסון מירון ותעניש את האשמים כמו כן חקירה ממלכתית תוכל למנוע אסון נוסף כזה בעתיד.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו