סיוע לאמנים בירושלים - כינוס דיון חרום למציאת פתרון למצוקת סטודיות בירושלים

סיוע לאמנים בירושלים - כינוס דיון חרום למציאת פתרון למצוקת סטודיות בירושלים

מספר חתימות

150
 
100  

‏יום שני 05 דצמבר 2016                                                                                                      

הנדון: עתיד אמני ירושלים ומצוקת חללי סטודיו מתאימים לאמנים בירושלים,

בקשה לכנס דיון חרום בכדי לבחון את האפשרויות של עיריית ירושלים לסיוע בנושא

בתקופה האחרונה אמנים ירושלמים אינם מצליחים לשכור סטודיו ראוי במחיר סביר לצרכי יצירה. יש מספר מתחמי סטודיות פעילים, בעיקר באזור תלפיות, אך אלה אינם יכולים לספק מקום לכל האמנים הפעילים והמצוינים היוצרים בעיר. המצב כל כך קשה שכרגע עדיף להם לחפש חללים בבת ים, גני תקווה ואפילו בתל אביב.

לא מדובר במשבר של אמנים יחידים, אלא בקבוצה הולכת וגדלה של אמנים שהחליטו להישאר בירושלים, שזקוקה לפתרון עכשווי ועתידי במידה ואכן יש עניין לפתח קהילת אמנים יציבה ורב דורית בירושלים.

אנו מבקשים לכנס דיון חרום בכדי לבחון כיצד עיריית ירושלים תוכל לסייע בנושא.

אנו יודעים שלעירייה יש צורך ורצון בביסוס קהילת אמנים יציבה ופורחת בירושלים, לעודד את הישארותם של אמנים צעירים בעיר ואת חזרתם של אמנים שעזבו, ושהעירייה יודעת כמה משמעות יש לקהילת אמנים חזקה בהנעת תהליכים של שינוי עירוני, בשגשוג העיר ובמיתוגה כעיר מודרנית, חיה ויצירתית. אנו מבקשים לשמוע איך העירייה תתמוך בקהילה זו הלכה למעשה. על מנת שקהילה זו תתפתח, ראשית היא זקוקה לבית שיאפשר עשייה רציפה שלא תלויה בהיבטים מסחריים.

רוב האמנים הפועלים בירושלים הם אמנים מצליחים ומוכרים בשדה האמנות, המתפרנסים כמרצים במוסדות להשכלה הגבוהה בעיר, או כמורים בבתי הספר השונים בעיר מיסודי עד תיכון. ככאלה הם משמשים כמורי דרך לאמנים בתחילת דרכם בעיר ופעילים בחינוך לאמנות בירושלים החוצה גבולות ומגזרים. כמורים ומרצים לאמנות הם גם כך עומדים מול אתגר גדול כיצד למצוא את הדרך להמשיך וליצור את יצירתם האמנותית תוך כדי שהם מתפרנסים, חלקם גם הורים לילדים. ללא סביבה תומכת ועידוד מוניציפלי מאורגן עניין זה הופך לבלתי אפשרי.

קריאה זו מתחילה מסדנאות האמנים בתלפיות, שם יסיימו שבעה אמנים את פרק שהותם בחודש הקרוב, וארבעה נוספים בשנה הבאה. לאחר שהשלימו חמש שנות פעילות, הם מפנים את הסטודיו שלהם לאמנים אחרים הממתינים לתורם, בהתאם לחוקי המקום. לאחר המאמץ הגדול שהשקיעו סדנאות האמנים ומתחמי אמנות נוספים כגון סדנאות האמנים בטדי או סטודיו משלך בכדי לסייע בביסוס יצירתם של אמנים בירושלים, ולאחר שבית האמנים-אגודת אמני ירושלים הצליח להוביל ולקדם הנחת ארנונה לאמנים בירושלים, אנו עומדים בפני שוקת שבורה, כיוון שמתחוור לנו שלא ניתן לאתר חללים סבירים לעבודה אותם יוכלו לשכור.

כיוון שסיום פרק השהות של אותם האמנים בסדנאות האמנים היה ידוע לאמנים מלכתחילה, הם עסוקים בחיפוש חלל לסטודיו להשכרה באזור תלפיות ובירושלים כבר קרוב לשנה ללא הצלחה ממספר סיבות, ביניהן מחיר גבוה מאוד למטר מרובע שאינו כולל עלויות אחזקה וחללים במצב לא ראוי. בנוסף יכולת המיקוח של אמנים כיחידים אל מול בעלי הנכסים קטנה. בעלי הנכסים מעדיפים להשאיר את החללים ריקים וחשופים מתשתית, כיוון שאז אינם חייבים לשלם עבורם ארנונה וחשבונות נוספים, על פני השכרתם בתעריפים מופחתים לאמנים.

נוסף לאמנים בסדנאות האמנים פועלים אמנים נוספים בכמה מוקדים אחרים בתלפיות:

רח' צרת, רח' התעשיה 2, רחוב הרכבים, רחוב האומן 18, רחוב פועלי צדק ובית היצרנים ברח' יד חרוצים- החוזים של האמנים שם צפויים להסתיים במהלך 2017 וגם הם יהיו בבעיה דומה בקרוב. 

קהילת האמנים מרוכזת בעיקרה בתלפיות והיה רצוי שתישמר מרוכזת באזור אחד בעיר, באופן שמאפשר שיתופי פעולה, פעולות במרחב הציבורי, מיתוג האזור כמרכז אמנותי ומינוף אירועים משותפים להגדלת קהל היעד ועידוד פיתוח עירוני.

נוסח דומה נשלח גם כמכתב לעופר ברקוביץ - סגן ראש העיר ומחזיק תיק התרבות, עיריית ירושלים

עם העתקים ל: 

אלון שפייזר (מנכ"ל), ליאור בר דור (סמנכ"ל), גיא שקד (מנהל מתחם תלפיות), עידו לויט (מנהל תוכן) – עדן – החברה לפיתוח מרכז ירושלים בע"מ

תומר דרור - עוזר לסגן ראש העיר ומחזיק תיק התרבות עופר ברקוביץ

נאוה דיסנצ'יק – יועצת תרבות לראש עיריית ירושלים

אריאלה רג'ואן – מנהלת מנהל תרבות, עיריית ירושלים

יורם ברוורמן – ראש אגף תרבות ואמנויות, עיריית ירושלים

אייל עזרי - סגן מנהל אגף תרבות ואמנויות, עיריית ירושלים

מילכה בורנשטיין – סגנית הממונה על מוסדות תרבות

אלי כהן – מנהל המחלקה למפעלי תרבות ואמנות

מלי פדר – המחלקה למוסדות תרבות

הילה סמוליאנסקי – מנהלת המחלקה לאמנות פלסטית, עיריית ירושלים  

אדית אילן - מנהלת תחום האמנות - המחלקה לאמנות פלסטית, עיריית ירושלים

על החתום,

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

06/12/2016
העצומה השיגה 100 חתימות!
05/12/2016
העצומה נפתחה