אומנות לפריפריה, הגינות לאמנים!

פורסם בתאריך: 08/01/2017

לכבוד שרת התרבות גברת מירי רגב,

אנחנו גאים להיות אמנים ישראלים עצמאיים ולהציג את האומנות שלנו בכל הארץ. אבל אנחנו לא מוכנים לרדת על הברכיים כדי לעשות זאת. וזה מה שאתם מנסים לגרום לנו לעשות מאז שהחלפתם את ״תרבות לישראל״, ארגון ללא מטרות רווח שהיה אמון על הבאת תרבות לפריפריה ושילם לנו ללא דיחוי, ב״פמי פרימיום״, חברה פרטית העוסקת בביטוחים וגרירת רכב שזכתה במכרז לנהל את התרבות בפריפריה, מתוקצבת ב 25 מיליון שקל ע״י משרד התרבות… ומחייבת אותנו, האומנים, לחתום על חוזה דרקוני של תשלום שוטף +60. כלומר, עד שלושה חודשים אחרי שהישוב בפריפריה העביר לפמי פרימיום את התשלום על ההופעה שלנו, על העבודה שלנו, פמי פרימיום מגלגלים ומגלגלים אותו על גבינו, האמנים.

גברת רגב, בושה שאתם נותנים יד לזלזול הזה באמנים ובאומנות!

אנחנו, בכל אופן, ב״הישראלי הנודד״, שמתפרנסים מהאומנות שלנו ועובדים ימים כלילות לקדם את ההופעה, החלטנו שאנחנו לא מוכנים לרדת על ארבע ולשתף פעולה עם החרפה הזאת. גם אם זה יפגע בפרנסה שלנו.

אנחנו קוראים לעוד אמנים כמונו גם אלה שבמאגר של פמי פרימיום וגם אלה שלא, ולכל חובבי התרבות ותומכי האומנות לחתום על העצומה ולהצטרף אלינו במאבק הזה שמטרתו:

שמשרד התרבות, בראשות השרה מירי רגב, יחייב את פמי פרימיום לשלם לאומנים ללא דיחוי, גב-אל-גב מרגע קבלת התשלום מהיישוב, על בסיס ההסכם שנחתם בין היישוב לאמן.

מגיע לפריפריה תרבות ואומנות מסובסדים, אבל גם מגיע לאומנים להתפרנס בכבוד ובלי הפסדים.

תודה על השיתוף, ועל שיתוף הפעולה.

אלעד, ערן ושגיא - הישראלי הנודד.

www.israelinoded.com