מפסיקים את רדיפת מבקשי המקלט

מפסיקים את רדיפת מבקשי המקלט

מדינת ישראל מחויבת - על פי האמנה בדבר מעמדם של פליטים, עליה ישראל חתומה - להקל ככל האפשר על התערותם של פליטים בישראל. מדינת ישראל מחויבת - על פי מצוות הדת והמוסר היהודי – לדאוג לכל צורכי מבקשי מקלט. מדינת ישראל מחויבת - בזוכרה את יחסם של עמי העולם ליהודים הנמלטים מאימת הנאצים – לקלוט ולסייע למבקשי מקלט שהתדפקו על דלתה. בפועל, מדינת ישראל מתעללת בפליטים ובמבקשי המקלט ועושה כל שבידיה כדי למרר את חייהם ולדרדרם לפת לחם. השיטה החדשה היא "קרן הפיקדון". על פי גזירה חדשה זו, החל מחודש מאי 2017 דורשת מדינת ישראל מהמסעדנים לנכות 20% מהשכר נטו של עובדים מאריתראה וסודאן. אותם 20% יופרשו לקופה והכסף שיצטבר בה יוחזר לבעליהם - יש לקוות - רק לאחר שאלו יעזבו את המדינה.

אנו מתביישים.

בואו לעשות את הדבר הנכון ולהילחם איתנו למען אחת הקבוצות החלשות באוכלוסיה, המבקשת בסך הכל קיום מינימלי בכבוד.

עפ"י היהדות

הקוד המוסרי של התורה הקובע "לא תסגיר עבד אל אדוניו" מחייב אותנו כמדינה יהודית לתת מחסה לפליטים הנרדפים על לא עוול בכפם. כבר קבע הרמב"ם (מורה הנבוכים חלק ג פרק לט): "ולא די בכך שתתן מחסה למי שביקש חסותך, אלא שעוד מוטלת עליך חובה, והיא שתדאג לצרכיו ותיטיב לו".

קריאה להצטרפות:

ביום שבת 10 בחודש יוני בשעה 20:00 נצא לתהלוכה לאורך רחוב רוטשילד.

בשעה 21:00 תתקיים עצרת ברחבת הבימה.

כל אדם, שהחוק החדש הפוגע אנושות באוכלוסיית מבקשי המקלט פוגע גם בו, מוזמן לבוא ולתמוך.

כל מעסיק של מבקשי מקלט שמבקש למנוע את הפעלת החוק הבלתי חוקי הזה מוזמן להגיע, ביחד עם כל עובדיו, כדי לתמוך ולנסות בכוחות משותפים למנוע את הפשע הזה.

ההפגנה ביוזמה וניהול של צוות מסעדת "משק ברזילי".

קריאה מיוחדת למסעדות ברחבי הארץ:

ענף המסעדות בארץ בכלל ובתל אביב בפרט מושתת על מבקשי המקלט שהפכו לעובדים נאמנים, מסורים ונפלאים, ורכשו התמחות במקצועות המסעדנות. כמעט בכל מסעדה בארץ יש היום מבקשי מקלט שהם חלק משמעותי וחשוב מצוות העובדים של המסעדה.

כל בעלי ועובדי המסעדות מוזמנים להתאחד ולקחת חלק פעיל במאבק לשינוי החוק החדש, שדורש מאיתנו בעלי המסעדות, כנציגי המדינה, להכניס יד לכיסם של העובדים ולהעביר 20 אחוז משכר הנטו שלהם ל"חשבון חסכון" לא ידוע.

05/06/2017
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
18/05/2017
17/05/2017