הפסקת ריסוס חומרי הדברה כימיים במרחב הציבורי

ראונדאפ הוא קוטל עשבים ועשבים בשימוש נפוץ המכיל גליפוסט . כאשר מורחים אותו על צמחים, הוא נספג על ידי העלים, ופועל על ידי עיכוב אנזימים ספציפיים. הצמחים זקוקים לאנזימים המתפקדים הללו כדי לספוג חומרים מזינים, ולכן בלעדיהם הם מתים. זה הופך אותו לקוטל עשבים טוב מאוד, אבל הוא גם ללא הבחנה, כך שהוא יכול להרוג גם את הפרחים האהובים עליך.

אז, אתה צריך להשתמש בו בזהירות אם אתה לא רוצה חצר עקרה.

לאחר ייבוש, גליפוסט נחשב לפחות סיכון לכלב/ילד שלך. למרות זאת, אם הכלב/ילד שלך בולע גליפוסאט, יש לזה פוטנציאל לגרום לו לא טוב. גליפוסט יכול לגרום להשפעות מיידיות חמורות, כמו דופק לא נורמלי ומקצב לב, התקפים ונשימה מאומצת. אולי הכי חשוב,

זהו חומר מסרטן אנושי ידוע, כך שהוא עלול לגרום גם לסרטן אצל כלבים.

הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן ששייכת לארגון הבריאות העולמי, קבעה כי קוטל העשבים, גלייפוסט, הידוע בשם ראונדאפ - עלול להיות מסרטן. בישראל מרססים עם חומר זה בכל עיר ובכל גינה ציבורית כמעט. המחלה שמקושרת לחומר היא סרטן מסוג לימפומה שאינה הודג'קין, שישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בתחלואה בסרטן הזה, והשנייה בתמותה.

מי יתן, ואנשים יבינו שגם ובעיקר בחצרות הפרטיות זה סכנה לכל המשפחה, לשכנים, לבע"ח, לצמחים ולמזון.

מוזמנים לקרוא ולהרחיב גם:"הרעל שמגיע לצלחת, לגן הילדים ולחצר האחורית." <span;>https://rambam-medicine.org.il/roundup/<span;>

30/04/2024
27/04/2024