מחאת העמודים - מכתש רמון

עד כה נאספו: 6,812 חתימות.

מחאת העמודים במכתש רמון

מחאה אזרחית לביטול עמודי חשמל ענקיים, הפוגעים בנוף הייחודי של מכתש רמון!

(תכנית תשתיות לאומיות (תת"ל) מס' 60; קו מתח גבוה מס' 161).

במהלך החודש האחרון, הציבה חברת החשמל 14 עמודי חשמל עיליים, בשטח שמורת מכתש רמון, בהתאם לתכנית תשתיות לאומיות (תת"ל) מס' 60. שורת העמודים פוגעת קשות בקו הנוף הייחודי של מכתש רמון – נוף בראשית, המהווה את שער הכניסה למכתש, בנסיעה בכביש 40 דרומה ממצפה רמון.

עפ"י החלטת ממשלה, קו המתח אמור היה להיות מוטמן לכל אורכו של המקטע העובר בתוך מכתש רמון, בכדי להגן על מכתש רמון מפני פגיעה נופית וסביבתית – הטמנה כפי שבוצעה בפועל מנחל רמון דרומה ועד היציאה מהמכתש.

אנו, יוזמי המחאה, שבמשך שנים היינו משוכנעים כי קו החשמל החדש ייטמן כולו מתחת לפני השטח, הזדעזענו לגלות 14 עמודי-ענק מוקמים בשטח המכתש; בדיקתנו העלתה כי משהו התפספס בדרך – הסכמות שהושגו בעמל רב ועם המון רצון טוב מצד כלל הגורמים – לא הובאו במלואן לידי מימוש.

הסתבר כי תוכנית התשתיות האחרונה שאושרה בועדה לתשתיות לאומיות – אישרה את הקמת 14 העמודים העיליים – וזאת מבלי לשתף כלל את הציבור ומבלי שיישמרו זכויות של נכסי-צאן-ברזל נופיים של מדינת ישראל.

למיטב ידיעתנו, כל ההחלטות נעשו כדין ואין אנו טוענים לשום זדון או מראית עין בהתנהלות הגופים השונים – יתרה מכך, ברור לנו וחשוב לציין כי הגישה של כל הגופים הקשורים הייתה ועודנה חיובית מיסודה. יחד עם זאת, מחובתנו למחות ולא לחדול ממחאתנו הצודקת, כדי למנוע טעות מרה, ובכייה לדורות על פגיעה אנושה בנופי בראשית ייחודיים של ארץ המכתשים – מוקד משיכה מרכזי לתיירות מקומית ובינלאומית בישראל, שהוכרז עי אונסק"ו כאתר לשימור מורשת עולמית.

יש לתקן את הכשל התכנוני ולבטל את 14 העמודים שהוקמו – ולהטמין את יתרת הקו בקרקע כעת – עוד לפני מתיחת קווי החשמל ולפני כל התקדמות בעבודות נוספות בשטח.

אנו קוראים לכל הגופים הרלוונטיים: הוועדה לתשתיות לאומיות, חברת החשמל לישראל, רשות הטבע והגנים, המועצות הרלוונטיות, משרד התשתיות, המשרד להגנת הסביבה – לעצור מיידית את העבודות בשטח, לחבור יחד ולמצוא פתרון הולם להטמנת 2 וחצי הקילומטרים האחרונים כפי שהובטח, ולהביא לסיום הפרויקט, באופן מוצלח ונכון, תוך גילוי אחריות סביבתית – כפי שהיה צריך להיות מלכתחילה.

30/01/2021
העצומה השיגה 5,000 חתימות!
26/01/2021
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
24/01/2021
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
24/01/2021