להוקיע את האלימות כלפי הצוותים הרפואיים במוסדות הרפואיים ברחבי הארץ

אין תמונה

עד כה נאספו: 4 חתימות.
פורסם בתאריך: 16/04/2019

בישראל 2019 מתקיימת פגיעה מצד מטופלים ומלוויהם, בזכות לחיים, לבטחון ולשלמות הגוף של הצוות הרפואי בבתי החולים ובמרפאות. העובדה שהצוות הרפואי חשוף לפגיעה מתמדת מצד המטופלים, מטריד אותנו כאזרחים בחברה, שכן, לאף אדם לא מגיע שיפגעו בזכותו לחיים לבטחון ולשלמות הגוף. מעבר לכך, עבודה תחת לחץ ואיומים על חייך עלולים לפגוע באיכות העבודה שלך, מה שאומר שאיומים ואלימות מצד מטופל עלולה לפגום באיכות הטיפול של שאר המטופלים.

התופעה של אלימות מצד מטופלים ומלוויהם כנגד צוותים רפואיים מוכרת כיום כאחת הבעיות הקשות איתן מתמודדים בתי-חולים ומרפאות. הבעיה הולכת ומחמירה במקביל לעלייה באלימות בחברה המערבית בכלל ובישראל בפרט. הסיכון לאלימות במקום העבודה בארגוני בריאות הוא בין הגבוהים ביותר בהשוואה למקומות עבודה אחרים.

חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מציין ש:

שמירה על החיים הגוף, והכבוד

2.    אין פוגעים בחייו, בגופו, או בכבודו של אדם באשר הוא אדם.

הגנה על החיים, הגוף והכבוד

4.    כל אדם זכאי להגנה על חייו, על גופו ועל כבודו.

שימוש בהתנהגות אלימה כלפי צוותים רפואיים הינה הפרה ברורה של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.

נקיטת התנהגות תוקפנית כלפי עובדי ציבור נחשבת לעבירה פלילית חמורה מבחינת המחוקק שלצדה נקבעו עונשי מאסר ממושכים.

אנחנו, תלמידי כיתה י''ב בתיכון העמית בראשון לציון קוראים לציבור לסייע לנו למגר את תופעת האלימות והפגיעה הזו.

עזרו לנו להגדיל את המודעות הציבורית על ידי חתימה על עצומה זו ובכך להוקיע את ההתנהגות הזו מהחברה בישראל!!