חוק הוגנות גיל

חוק הוגנות גיל

מספר חתימות

2
 
50,000  
פורסם בתאריך: 18/02/2014
 

עצומה למען יוזמת הצעת "חוק הוגנות גיל"

 

אפליית מבוגרים "עברה כל גבול" ומסוכנת ביותר לכלל ולפרט במדינתנו. אנחנו מתבקשים ללחוץ על הכנסת לחוקק "חוק הוגנות גיל" המבוסס על אלגוריתם למדידה כמותית אוטומטית במחשבי המדינה עבור כל מעסיק, של הסטיה לרעה בין עקומת פילוג הגילאים המבוגרים אצלו לבין עקומת פילוגם באוכלוסיה, וקביעת גודל זה באחוזים, כציון "מדד הוגנות גיל" למעסיק, אשר יתעדכן שנתית, ובהמשך – חודשית.

 

כל מי שרוצה לסייע מתבקש להצטרף לעצומה וגם לכתוב מכתב אישי לחברי הכנסת והשרים בו הוא מסביר מדוע חשוב לדעתו לפעול בכוון הצעת חוק כזו.

 

הסבר יוזמה זו:

 

מבין האפליות האסורות כליל על פי "חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988", ממדי אפלייה על רקע גיל גדלו בעשורים האחרונים מעבר ליתר סוגי האפליות, ומתקרבים בהתמדה לכדי אסון למשק ולחברה. כמעט בלתי אפשרי למצוא "עבודה במקצוע" מגיל 40. כל משפחה חווה זאת. עולים חדשים המתקרבים לגיל 40 ושוקלים לעלות ארצה, מודעים למצב, וחוששים  לעלות. בעוד תוחלת החיים בבריאות תקינה עלתה משמעותית במאה העשרים וה 21, אנשי מקצוע משכילים מידרדרים לעוני כבר מגיל 40, ההפרשות לפנסיה קטנות משמעותית, והמשק יגיע למשבר.

 

מדוע לא טופלה אפלייה זו כראוי?

1. כמעט בלתי אפשרי "לתפוס" בעת גיוס ופיטורין. קו"ח עם ותק כמעט אינם מוזמנים לראיון.

2. אין ידע כמותי על "אפליית גיל" אצל מעסיקים. פילוג גילים אידיאלי אצל מעסיק ישווה לפילוגם באוכלוסיה. אך הסטיה מכך, לרעת גילי +40 כלל אינה נמדדת!

 

הודות למערכות המקוונות של דיווחי המעסיקים לרשויות המס, מערכות המידע הממשלתיות כבר מעודכנות שנתית לגילו של כל עובד, וניתן להרחיב את הדיווחים ולהתעדכן חודשית.

 

הוספת יכולת מדידה כמותית של האפליה הקיימת במציאות אצל כל מעסיק, למחשבי רשויות המס, תעקוף את אי יכולת "תפיסת" העבירה בעת ביצועה (בעת גיוס עובדים), על ידי גילוי וחשיפת התוצאה, בכל עת שנרצה אחרי כן.

 

ציון "הוגנות גיל" יאפשר מגוון רחב מאד של דרכי הסברה, פעולה ומעקב - בתודעה הציבורית, בתודעת העובדים (בחירת מעסיק "הוגן גיל"), ובתודעת המעסיקים (שיקולים תדמיתיים וכלכליים). כאשר למעסיק "ישתלם" להיות "הוגן גיל", חזקה עליו שימצא את הדרך.

 

מטרת חוק זה היא גילוי האפליה בכל מקום בו היא קיימת, ולכן יתמודד באופן הולם מול האתגר וההיקף הגדולים של אפליית מבוגרים בתעסוקה.

 

הכיוון אינו "אפליה מתקנת" כנגד צעירים, אלא אי-אפליה. שפילוג הגילים המבוגרים בתעסוקה יתקרב לפילוגם באוכלוסיה. צעירים "יגיעו לשם", וכבר כעת הם חווים את אפליית הוריהם וההשלכות הכלכליות.

 

הרווח למדינה - שיפור כלכלות הבית ומערכי הפנסיה בכלל המשק, בעלות מינימלית.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו