אל נא תעקור נטוע, אל תשכח את התקווה

בגלל תוכנית פיתוח לא מקיימת של עיריית נס ציונה לגן ילדים בעיר, ובהיעדר שיתוף ציבור אמיתי של כל בעלי העניין, עיריית נס ציונה וועדת התכנון והבניה בראשות שמואל בוקסר מובילים מציאות חיים שבה גם האדם וגם הטבע הופכים שקופים ונרמסים. זה לא חייב להיות כך. אפשר אחרת. יש פתרון פשוט שמבוסס על דיאלוג ושיתוף ציבור אמיתי, שבו בעלי עניין שותפים להליך התכנוני, ולמציאות שהעירייה רוצה להשית עליהם. זה עדיין לא מאוחר. יש עוד זמן לטרנספורמציה לתכנון מקיים. לא מדובר כאן רק בסיפור אישי מקומי, זה סיפור שנוגע לכל אחד/ת מאיתנו, כי כל אחד יכול למצוא את עצמו יום אחד שקוף מול תכנון עירוני שנעדר ערכים של קיימות (חברתית-סביבתית). חתימתך תסייע לדרוש מעיריית נס ציונה ולקרוא לה לקחת אחריות חברתית מלאה על הרווחה של כל בעלי העניין שהתכנון והשינוי נוגעים אליהם ולפתוח תהליך דיאלוגי אמיתי שדרכו תגובש תוכנית חדשה  שמקדמת מציאות חיים של טוב משותף גדול יותר  לילדי הגן, לשכני הגן (שהורי נמנים עימם) ולטבע הסובב (עצי הברוש והזית). עצומה זו נועדה לתת רוח גבית לקריאה אזרחית לעיריית נס ציונה: לגבש וליישם תוכנית פיתוח חדשה לגן הילדים. תוכנית מבוססת קיימות שלוקחות בחשבון גם את כבוד האדם וזכות הטבע לקיום על בסיס שיתוף ציבור אמיתי.

העצומה נפתחה כדי: 1. לשמור על הערך 'כבוד האדם' ולהפוך את התושב משקוּף (כפי שקורה היום להוריי שגרים בסמיכות לגן) לשוּתף אמיתי לעיצוב מציאות חייו. 2 לשמור על החיים של עץ זית ועץ ברוש, שנמצאים בסמיכות לגן הילדים, והתוכניות הנוכחיות עיוורות לקיומם ויביאו לכריתתם. זוהי זכות הטבע לקיום ולחיים.

3. לבחון דרכים אחרות ומקיימות שלא יביאו לכריתת העצים, שימשיכו את יחסי השכנות הטובים, דרכים שיגבירו את בטיחות ילדי הגן ושיגבירו את ההנאה של כלל הציבור מהטבע, השכנות הטובה והעשייה המשותפת. בגדר: "כולם נהנים ולאיש לא חסר".

4. לעצור את התוכנית הנוכחית, שמשקפת עיוורון של העירייה גם בתכנון וגם ברצון ליישמה, ושמביאה כבר עכשיו לסבל ולפגיעה בכבוד האדם ובזכות הטבע. להביא לגיבוש של תוכנית חדשה בשיתוף ציבור דיאלוגי עם אנשי מקצוע מעולם הקיימות, שתתבסס על עקרונות הקיימות ותגובש בפרקטיקה שיתופית ובחשיבה יצירתית וחדשנית.

5. לשמור על זכות הילד לעולם בר קיימא (children rights for sustainable world) - שמירה על בטחון וחוסן זו גם השמירה על זכות הילדים לחיות בגן ילדים שלא נבנה על בסיס עוול, קהות לב ועיוורון לאדם, לטבע ולפגיעה בהם, אלא מתוך הוקרת המקום, האדם, הטבע, שורשיו ועתידו כאחד.

6. להביא למודעות ציבורית רחבה שלעיריית נס ציונה בפרט ולגופים מוניציפליים באשר הם בכלל יש אחריות חברתית ציבורית לכל הברואים באשר הם בהווה ובעתיד: האנשים, הטבע והמערכות האקולוגיות.

עזרו לי לקדם טרנספורמציה לקיימות שתביא למציאות חיים טובה יותר כעת ובעתיד כאן ובמקומות נוספים. טרנספורמציה שלוקחת בחשבון את כולנו ולא רק חלק. שבה האנשים והטבע לא שקופים יותר אלא הם חלק מהליך של תכנון דמוקרטי השתתפותי. של עולם שיש בו תקנה. תודה רבה לכל מי שחותם/ת ובוחר/ת לתת רוח גבית לאקטיביזם אזרחי לקיימות!

ד"ר מלי נבו

*לצד העצומה נפתחה במקביל גם קבוצת פייסבוק שמטרתה לשקף את הפעילות האזרחית ופעילות העירייה בעקבות פעילות זו, בשאיפה שהדבר יתכנס לטרנספורמציה המיוחלת. מוזמנים/ת להצטרף לקבוצה, להתעדכן ולתמוך באופן נוסף בפעילות זו.קישור: אל נא תעקור נטוע אל תשכח את התקווהמייל ליצירת קשר : [email protected]

22/04/2021
21/04/2021