אקדמאים נגד גירוש ילדים שנולדו וגדלו בישראל

אנו, סגל אקדמי וסטודנטים/ות ממוסדות השכלה גבוהה בישראל ובחו"ל, מבקשים להביע מחאה על מעצרם של ילדים וגירושם מישראל. ילדים אלה נולדו בישראל למהגרות עבודה אשר הגיעו לישראל עם אשרת עבודה ועבדו שנים רבות בטיפול בקשישים ואנשים עם מוגבלות. הן איבדו את אשרת העבודה לאחר שנולדו ילדיהן בהתאם לנוהל משרד הפנים באותה תקופה שאסר על מהגרות עבודה לקיים חיי משפחה. בשנת 2011, בג"ץ הורה לבטל את "נוהל טיפול בעובדת זרה בהריון ועובדת זרה אשר ילדה בישראל" הפוגע בזכויות החוקתיות של מהגרות עבודה להורות ולמשפחה ועומד בניגוד לאמנות בינלאומיות.

כיום, ילדים שנולדו וגדלו בישראל, תלמידי מערכת החינוך, נלקחים למעצר ומגורשים. ילדים אלה חיים את מנהגי החברה הישראלית ותרבותה ופעילים בתנועות הנוער יחד עם חבריהם הישראלים. בעוד חבריהם מצפים לחופשת הקיץ ילדים אלה מצויים בחרדה קשה. עקירתם מביתם, מבית ספרם ומחבריהם וגירושם למדינה שאינם מכירים תקטע את מהלך חייהם ותפגע באופן קשה בביטחונם, ברווחתם וביכולתם לממש את חלומותיהם לעתיד.

אנו קוראים לשר הפנים להפסיק לאלתר את גירוש הילדים והוריהם. אנו מבקשים שימצא פתרון שיאפשר לילדים הללו, אשר גדלו כאן, להמשיך לחיות בביטחון ולקבל את אותן זכויות בסיסיות להן ראוי כל ילד.

17/06/2019
16/06/2019