תמיכה בחברי הסגל במכללות הציבוריות

לכבוד

ראש הממשלה             שר האוצר                שר החינוך

מר בנימין נתניהו           מר משה כחלון          מר נפתלי בנט

נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים            סיו"ר מל"ג                        ראשת  ות"ת

פרופ' נילי כהן                                    פרופ' אדו פרלמן                 פרופ' יפה זילברשץ

הנדון: תמיכה  במאבק הסגל הבכיר והזוטר במכללות הציבוריות

שלום רב

אנחנו חברי וחברות סגל בכיר וזוטר באוניברסיטאות בישראל מבקשים להביע תמיכה במאבק המקצועי והחברתי של מורינו ומורותינו, תלמידנו ותלמידותינו, ועמיתנו ועמיתותינו במכללות האקדמיות הציבוריות במדינת ישראל.

האקדמיה הישראלית התרחבה ומתרחבת. מהפכה גדולה של גידול מספרי וגיוון אתני, דתי ולאומי, הכפילה ויותר את מספרי הסטודנטים בשני העשורים האחרונים.

הגיע הזמן להפנות את תשומת הלב במוסדות הלאומיים גם לאיכות ההוראה והמחקר במכללות, ולתת להם עדיפות גבוהה. איכות האקדמיה הישראלית אינה נגזרת רק מאיכות האוניברסיטאות. היא תלויה יותר ויותר גם באיכות המכללות. אין מכללות טובות ללא סגל אקדמי ומנהלי מצוין. אין סגל אקדמי ומנהלי מצוין בלי תנאים מצוינים. תנאי שכר, ביטחון תעסוקתי, השתתפות בניהול ותנאי שבתון ומחקר למתאימים ולמעוניינים. יתרה מזאת, סגל עצמאי ודעתני שמשתתף בניהול המכללה חיוני להצלחת המכללות.

לצערנו אנו שומעים יותר ויותר על התנהלות כוחנית מצד חלק מהגורמים האחראים על ניהול המכללות. אנחנו חושבים שהתנהלות כוחנית כזאת היא גול עצמי מצד כל הנוגעים בדבר. תרבות ניהול דורסנית ברמת המכללות מתאפשרת רק בגלל הפגיעות התעסוקתית של חברי הסגל שם. פגיעות זו פוגעת במכללות ופוגעת באקדמיה הישראלית. אנחנו חושבים שלאקדמיה הלאומית למדעים, למל"ג ולות"ת צריכה להיות עמדה חד משמעית בנושא.

אנחנו קוראים לממשלת ישראל להגדיל את מספר המשרות התקניות ולשפר את תנאי העבודה במכללות. ביטחון תעסוקתי והשקעה בעובדים משמעותה השקעה באיכות המכללות.

אנחנו קוראים, ליו"ר ועד ראשי המכללות, פרופ' שלמה בידרמן, לכבד את מעמדה של המועצה המתאמת הנבחרת של הסגל האקדמי הבכיר ולחזור מיידית למו״מ לניסוח הסכם קיבוצי ארצי משותף לסגל הבכיר במכללות על בסיס מסמך העקרונות שנחתם על ידי כל הצדדים (המועצה המתאמת של הסגל הבכיר, ור״ם, ות״ת, אוצר).

אנחנו קוראים לור"מ, ות"ת והאוצר, להמשיך במו"מ עם הפורום המתאם של סגל ההוראה/זוטר במכללות על בסיס של השוואת תנאים לעמיתי הוראה באוניברסיטאות.

אנחנו קוראים להפסיק לנסות שוב ושוב, בשיטת הפרד ומשול, לקדם מו"מ מקומי אצל הוועדים השונים של המכללות כאשר יש כתובת אחת ארצית לכל אחד מהסגלים שחותרת למו"מ או נמצאת במו"מ פעיל.

אנחנו קוראים לראש הממשלה, לשר האוצר ולשר החינוך ליצור את התנאים התקציביים שיאפשרו לסגל במכללות תנאים ראויים וטובים לעבודה ולמחקר, למען ההשכלה הגבוהה בפריפריה ובכלל.

על החתום

חברי סגל אקדמי בכיר, וזוטר וסגל מנהלי באוניברסיטאות