"פורום המשפחות השכולות" ו"האגודה לזכויות האזרח" -כן בבית ספרנו!

אין תמונה

באנו חושך לגרש:

ממשיכים להזמין לבתי הספר את "פורום המשפחות השכולות" ואת "האגודה לזכויות האזרח"!

בשבועות האחרונים ביטל שר החינוך, נפתלי בנט, את השתתפות נציגי המשרד בכנס של האגודה לזכויות האזרח, בטענה שמדובר בארגון ש"מגן על מחבלים". שבועיים לאחר מכן נאסרה ברגע האחרון כניסתם של בני משפחות שכולות, ישראלים ופלסטינים, מ"פורום המשפחות השכולות", לבית ספר תיכון בנשר, בהנחית מנהל מחוזי של משרד החינוך.

שני הארגונים הללו הם מופת של אזרחות טובה, של ערכים הומניים ודמוקרטיים ושל אומץ אזרחי. האגודה לזכויות האזרח עוסקת בהגנה על כל קשת זכויות האדם, באשר הוא אדם, זה למעלה מ-40 שנה.  ב"פורום המשפחות השכולות" חברים אנשים אצילים ושוחרי שלום, משני צדי המתרס, שבחרו להפוך את האסון הנורא שארע להם, למנוף לעשייה של פיוס ואהבת אדם, ולא למניע לשנאה ולנקמנות.

מציאות חיינו, מציאות של סכסוך מתמשך ומדמם, היא קרקע פורה לצמיחת פחד, שנאה וגזענות. בתוך מציאות כזו חובתנו כמורים ומורות היא להילחם במגמות הללו, לחנך לאהבת הזולת, להכרה בזכויות אדם, לאמפתיה לסבל, לשאיפה לשלום – גם אם אנו חלוקים בדעותינו כיצד ניתן להגיע אליו. עלינו לטעת בתלמידנו תקווה.

חובתנו, לכן, היא לאפשר מפגש של תלמידינו עם אנשים ועם ארגונים שמקדמים ערכים אלה, שמוכיחים במעשיהם כי גם בתוך אווירת האלימות והפחד ניתן להישאר נאמנים לערכים דמוקרטיים והומניסטיים. עלינו לחנכם לאזרחות טובה, חיובית ופעילה. במשך שנים רבות הכירה בכך מערכת החינוך, ופתחה את שעריה בפני נציגיהם של "פורום המשפחות השכולות" ושל "האגודה לזכויות האזרח". האמנם לא עוד?

מתוקף היושרה המקצועית שלנו כאנשי חינוך, עלינו להתנגד לניסיונות ההשתקה הללו. אנו קוראים לעמיתינו המורים והמורות, המנהלים והמנהלות, להמשיך ולהזמין לבתי הספר את נציגי "פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני" ולהמשיך בשיתוף הפעולה ארוך השנים עם "האגודה לזכויות האזרח". זו זכותנו וזו חובתנו – לתלמידינו ולתלמידותינו, ולעצמנו.

16/12/2017
14/12/2017