מדיטציה בעוטף עזה

עצומה זו נועדה להביא לתשומת הלב הציבורית את "אפקט מהרישי"- דרך אלטרנטיבית, הומנית וחסכונית ביותר להתמודדות אפקטיבית עם הטרור והלוחמה בעוטף עזה.

אפקט מהרישי הנו השפעה סביבתית מנטרלת סכסוכים לוחמה וטרור- לא ע"י כוח צבאי, דיפלומטיה ומשא ומתן- אלא ע"י נטרול סיבת השורש לטרור ולוחמה: מתח, לחץ ואגרסיביות בחברה/מדינה.

האפקט נוצר ע"י התרגול הקבוצתי (תחת קורת גג אחת) של כמה מאות מתרגלי מדיטציה טרנסנדנטלית והטכניקות המתקדמות שלה- המ"ט-סידהי. האפקט מאושש מדעית ויעילותו המעשית הוכחה שוב ושוב במוקדי סכסוך ולוחמה ברחבי העולם.

בעזרת חלקיק זעום מתקציב הביטחון כיום, ניתן להכשיר כמה מאות צעירים (18+)- חסרי פרופיל מתאים לשירות צבאי- בטכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית ותכנית המ"ט-סידהי ולמסד אותם כחיל השלום של ישראל באחד מבסיסי צה"ל או קיבוצי הדרום. חיילי חיל השלום יתרגלו את המ"ט בקבוצה אחת פעמים ביום, 7 ימים בשבוע (בשאר שעות היום יתרמו לצה"ל בצורות אחרות). הניסיון בעולם מראה שהאפקט שייווצר כבר בהתחלת התרגול ישפיע מידית על הורדת עוצמת הלחימה- זאת בבחינת 'מעט מהאור מגרש הרבה מהחושך'. ההשפעה ההרמונית של המתרגלים על הסביבה תביא לשיפור הולך ומתמיד באזור.

לאור המצב הביטחוני הנוכחי בו הפיגוע הבא והעימות הצבאי הבא הנם רק שאלה של זמן, ולאור אוזלת היד של הממשלה וכוחות הביטחון לספק לאזרחי המדינה שלום וביטחון בר קיימא, חשוב שנשים לרגע את הציניות, חוסר האמונה והלעג האישי בצד. לאור יעילותו של אפקט מהרישי בכל רחבי העולם, ממשלת ישראל מחויבת לבדוק אמצעי זה לעומק וליישמו ולו ככלי עזר נוסף במערך הכלים הנוכחי ללוחמה בטרור.

אין לנו מה להפסיד. תודה על תמיכתך בעצומה זו- חתימתך לעתיד אישי וחברתי טוב יותר במזרח התיכון.

מחקר מדעי על אפקט מהרישי- 13 מחקרים שפורסמו.

בברכה ותודה,

אלכס קצ'אן, מוביל פרויקט 500 למען ישראל