נגישות לחופי הים עבור בעלי צרכים מיוחדים

אין תמונה

מספר חתימות

48
 
100  
פורסם בתאריך: 11/03/2019
 

בקיץ כולם רוצים ללכת לים, להשתכשך במים הצלולים וליהנות מרביצה על החול. בעבר ניתנו היתרים לנכים להגיע אל החוף, הכי קרוב למים, עם רכבם (כמו בחוף שנקרא 'חוף הנכים' בהרצליה). אך היום זה כבר לא אפשרי ואף נוגד את החוק ובצדק. רכבים שמסתובבים על החוף ללא כביש מוגדר הם סכנה גדולה, הם סכנה למתרחצים ופוגעים לפעמים בחוף ובנוף. לכן החלו להנגיש את החופים בצורות יצירתיות אחרות כמו מעליות ושבילי בטון או עץ. אך לצערנו מרבית החופים בארץ אינם באמת נגישים לבעלי צרכים מיוחדים ומונעים מהם את האפשרות כמו רוב אזרחי המדינה להגיע לחופי הים בקיץ ובכלל.

דבר זה גורם לפגיעה בעקרון שלטון החוק, מכיוון שישנו חוק מפורש שמורה נגישות באמצעות דרך נגישה ורציפה מהכניסה העיקרית עד קו המים. כמו כן פגיעה בזכות לחירות וחופש הביטוי של הנכה, כמו גם הזכות לשוויון ליהנות כמו כולם וחופש התנועה לנוע לכל מקום. כתוצאה מכך זכויות בסיסיות המגיעות לכל תושבי המדינה הופכות מזכות למצרך, הזמין רק למי שמסוגל לשלם עבורו.

ברצוננו להעלות את המודעות ולנסות לשנות את החקיקה בנושא הנגשה עבור בעלי צרכים מיוחדים לכל חופי הים בארץ על מנת שתינתן להם ההזדמנות שמגיעה לכל אזרח בארץ, ואף לא תיפגע בזכויותיהם של אותם אנשים ש'אנוסים' מלהגיע לחופים.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו