גיוס נשים לקרבי

מספר חתימות
1 |
|
50 | |
גזירת בעיה - מבוא
הנושא בו בחרנו לעסוק הוא גיוס הנשים ליחידות הקרביות בצה"ל . בחרנו דווקא בנושא זה כי הוא נושא אשר מאוד נוגע לנו וחשבנו כי הוא נושא שמאוד אקטואלי בחברה הישראלית הרווחת , מאוד משמעותי עבור רוב קבוצתנו, שהן בנות ועומדות בפני גיוסנו הקרב לצבא.
במדינת ישראל המחשיבה עצמה כמדינה דמוקרטית בעלת שוויון זכויות לכלל אזרחיה , עדיין ניתן יחס שונה ומתקיימת אפליה בין נשים וגברים במסגרת שירותם הצבאי. הבעיה היא בעיה כלל ארצית הנוגעת לכלל נשות המדינה אשר עתידות לשרת או משרתות בצבא ההגנה במדינה.
למרות הקדמה בה אנו חיים והתקדמותה העצומה של המדינה מאז הקמתה בכל התחומים , הנשים במדינה מופלות על בסיס עצם היותן נשים - על עצם מגדרן בגיוס ליחידות הקרביות בצה"ל.
בזמן שגברים יכולים לשרת היכן שירצו ( כמובן , במסגרת מגבלותיהם וצורכי המערכת הצבאית ) בעוד שנשים אינן זוכות ל"פריווילגיה". בניגוד לגברים, הנשים מוגבלות משירות ביחידות הקרביות לא בשל מגבלותיהן , כושרן או יכולותיהן בכלל , אלא אך ורק על סמך היותן נשים .
בעבר , הנשים לא גויסו כלל למערכת הצבאית וזהו בעצם היה צבא גברים , אך עם השנים התחולל שינוי בנושא וכך גם הנשים גויסו לצבא המדינה . אך ככל הנראה , השינוי לא היה מושלם . למרות גיוסן של הנשים , הדבר עדיין לא שלם , השוויון בינן לבין הגברים אינו מלא וגיוסן מוגבל לתחומים מסוימים , תפקידים מסוימים , חילות וגדודים מסוימים , ובעצם נשים אינן שוות זכויות באופן מלא ואינן בעלות זכות הבחירה וההחלטה לגבי שירותן ( במגבלת האפשר כמובן ) וכמו כן אינן יכולות לשרת ברוב היחידות הקרביות כלוחמות לכל דבר .
הנשים במדינה , בין אם ברצונן להיות לוחמות ביחידות הקרביות ובין אם לא , בין אם יבחרו לבצע תפקיד אשר בכללותו אינו מיועד להן מראשית הדבר ובין אם לא נפגעות מעצם הגדרת המצב במערכת ככזה .
הבעיה נוגעת כיום לנשים וגברים ככלל. בנושא שתולות המון אמירות מפלות, שוביניסטיות . גם הגברים נפגעים במידת מה מכך שנשים לא יכולות להתגייס באופן שווה ליחידות השדה, ובנוסף לכך כי חלקים מתנגדים לרעיון בו נשים מקבלות יחס שונה מהגברים. מדינת ישראל הינה מדינה מתקדמת, שפניה לעתיד טוב יותר. עם כל מה שעמנו עבר בהיסטוריה שלו, כמו יחס מפלה, אין לכך מקום בתקופה הנוכחית.
על מנת לשנות תופעה זו במדינתנו ישנם רבדים ואופנים רבים בהם ניתן לפעול והדבר צריך לקרות ברובו ע"י הגורמים הרלוונטים לצורך פתרון הבעיה והם גורמים צה"ליים, גורמים ממשלתיים וכמובן האזרחים שתומכים ומאמינים במסוגלות של נשים להילחם ולשרת את המדינה שלהן בדיוק כמו הגברים .
בעבודתנו נחקור את הבעיה של הדרת נשים מגיוס ליחידות קרביות בצהל .
מכיוון שבעיה זו נוגעת לכולנו כעם וכמדינה מאוחדת ומלוכדת למען כלל אזרחיה , מדינה אשר
מכירה בחשיבות הדמוקרטיה והקדמה אשר הובילה את עולמנו למקום טוב יותר בהשוואה לשנים
עברו . בעיה זו מעניינת אותנו מכוון שאנחנו רוב בנות המיועדות לגיוס ממש בשנה הקרובה ועדיין
חוששות מאפליות מסויימות שנגלה כאשר נתגייס. אנו מאמינות בכוח נשי אך מסכימות שאנו לא
מנסות לגבור על הגברים אלא אנו שוות להם ולכולנו מגיעות אותן הזכויות. בחברה מתקדמת ונאורה
כשלנו אין זה הגיוני שנחייה באפליות ברורות כאלו , ועל כך כולנו מסכימים , הרי כי האישה חכמה
ונאורה בדיוק כמו הגבר כדי לדעת כל אחת את מגבלותיה בפרט אך גם את יכולותיה , ולהיות כשירה
להחליט בעצמה איך והיכן תרצה לבצע את שירותה הצבאי בצורה הטובה ביותר ולא לפי אפליות לא
ברורות על סמך היותן נשים .
כמו כן במסגרת נושא זה יכללו מושגים ממקצוע האזרחות כגון : הזכות לשוויון , זכויות נשים , חוק גיוס חובה