שתף ב Facebook שתף ב Twitter שתף ב Google+
חותם

קוראים לשדר זמר עברי מוקדם בשידור הציבורי!

עד כה נאספו: 3,653 חתימות.

פורסם בתאריך: 20/07/2012

עצומה זו פונה לציבור הרחב, שאכפת לו מהתרבות ומהמורשת העברית, וקוראת למובילי השידור הציבורי להשמיע את שירי הזמר העברי המוקדם, שהם מנכסיו הרוחניים והמעצבים של העם.

נוכח המצב העגום בו מצוי הזמר העברי המוקדם בשידור הציבורי, אנו קוראים לכם, הציבור הרחב, לחתום על העצומה ולפנות במכתב לקברניטי רשות השידור וגלי צה"ל כדי לשנות את המצב.

אנו רואים בשידור הזמר העברי המוקדם (זה המוזנח ביותר, שמראשית הציונות ועד סביבות קום המדינה) חובה תרבותית של מדינת ישראל לאזרחיה. הזמר העברי המוקדם מהווה אבן יסוד בתרבות הישראלית ונוגע בכל התחומים: מאורעות היסטוריים, חגים, מצב חברתי ומדיני, תהליכים, השפה העברית המתעוררת, נפש האדם, וכמובן אהבה.

היוצרים בזמר העברי המוקדם (חנינא קרצ'בסקי, מתתיהו שלם, מרדכי זעירא, עמנואל עמירן, שרה לוי-תנאי ורבים אחרים) הם מי שיצירתם היתה המזון הרוחני של רבים מדור ההמשך - סשה ארגוב, מתי כספי, יוני רכטר ועוד. כפי שאמר חתן פרס ישראל נחצ'ה היימן: "ללא היוצרים הללו לא הייתי יכול לכתוב תו אחד".

נכון להיום יש התעלמות מתמשכת מהזמר העברי המוקדם בשידור הציבורי (להוציא מקרים יוצאי דופן, בודדים ואקראיים).

אנו קוראים לקברניטי רשות השידור וגלי צה"ל:

• לשלב את שירי הזמר העברי המוקדם בכל הרשתות הציבוריות, ובעיקר ברשת ג', שהיא "הבית של המוזיקה הישראלית" ואמורה לשדר זמר עברי מכל הזמנים;
  • לשלב את הזמר העברי המוקדם בגאון, גם בשעות השיא!
  • לשלב את הזמר העברי המוקדם כחלק מתוכניות זמר עברי העוסקות בתקופות וזמנים שונים;
  • להתיחס לחלק גדול מהעם - ציבור שאינו צעיר אבל חי ובועט, משלם מיסים יותר שנים מכל מאזין צעיר, ובעל זכויות שוות לכולם, אם לא יותר מכולם;
  • להתיחס לקהל, מכל שכבות הגיל, שאכפת לו מהתרבות ומהמורשת העברית בכלל ומהזמר העברי המוקדם בפרט, והוא צמא אליהם;
  • לתת ביטוי למגמות התרבותיות הצוברות תאוצה בתחום הזמר העברי: אירועים ומפגשים של שירה בציבור בכל רחבי הארץ, סדרות רבות של הרצאות על הזמר העברי המוקדם, מאות חבורות זמר ששרות בקביעות, וכמובן רשת האינטרנט השוקקת זמר עברי ישן (לא רק באתר זמרשת) ומשתוקקת לעוד;
  • לתת מקום של כבוד לותיקים שפעלו בתחום ברשות השידור: אמיתי נאמן, מאיר הרניק, נתיבה בן יהודה, וייבדלו לחיים ארוכים: אליהו הכהן, דן אלמגור, גיל אדלמע, נחום (נחצ'ה) היימן, ואחרים.
גם אם אינכם חובבי זמר - אנו קוראים לכם, בעלי המודעות לשימור התרבות, לא להישאר אדישים ולפעול בכל דרך אפשרית כדי להציל את הזמר העברי המוקדם בשידור הציבורי, וכן לרתום לכך אחרים למען הצלחת השינוי.

חזון רשות השידור הוא: "משידור ממלכתי - לציבורי. השידור הוא של הציבור ולמען הציבור"
.
דרשו מהשידור הציבורי להוכיח זאת!

אנא הפיצו את העצומה במייל, בפייסבוק, ובכל דרך אפשרית! אנו, זֶמֶרֶשֶּת, נעביר את העצומה עם חתימותכם לקבריניטי השידור הציבורי.

מומלץ בנוסף גם לכתוב מייל לאנשי השידור הציבורי:
מנהל קול ישראל (מיכאל מירו):  radiodirector@iba.org.il
מנכ"ל רשות השידור (יוני בן מנחם): mankal@iba.org.il
יו"ר רשות השידור (אמיר גילת): :yor@iba.org.il
מנהל רשת א' (אבישי פלחי): avishaifal@gmail.com
מנהל רשת ב' (יאיר קורן): yk@netvision.net.il
מנהל רשת ג' (יניב מורוזובסקי): yaniv@yaniv.tv
מנהל 88 FM (משה מורד): 88fm@iba.org.il
מנהל קול המוסיקה (אריה יאס): kolhamusica@iba.org.il
לשכת הדוברות ברשות השידור: dover@iba.org.il
קבילות הציבור ברשות השידור: ombudsman@iba.org.il
הנהלת הטלוויזיה הישראלית: tvmanager@iba.org.il
גל"צ - פניות הציבור: radio@galatz.co.il
גל"צ - ראש מחלקת המוזיקה (יורם רותם): rotem_yo@galatz.co.il
מנהלת גלגל"צ (דלית עופר): glglz@galatz.co.il

למידע מורחב בנושא - ראו כאן.

אתר זמרשת: www.zemereshet.co.i

----------------------------------------------------

עדכון נכון ל-15.11.12:

גל"צ: נקבעה לנו פגישה לשבוע הקרוב עם קברניטי התחנה. נעדכן מה היה בחודש הבא.

קול ישראל: לאחר פגישה שנערכה בסוף אוגוסט עם מנהל קו"י מיכאל מירו ומנהלי חלק מהרשתות, לא ראינו עדיין התקדמות בנושא. ברשת גימל עדיין קיימת פינת זמרשת בתונית "גימל בלילה", ויש תוכנית לפרויקט משותף (אנחנו ממתינים לאחראי על הנושא לחזור אלינו).לעומת זאת, נוספה ללוח השידורים ברשת פינת "פיוט" בשעות השיא, לצערנו לא לצד פינה מקבילה של זמר עברי מוקדם.

הטלוויזה - ערוץ 1: נפגשנו עם יואב גינאי, מנהל התוכניות בערוץ הראשון. לדבריו הערוץ מוכוון-תרבות, והזמר העברי המוקדם הוא חלק ממנה, אולם אין תקציבים לצילום ותיעוד אירועי זמר חדשים. הציע לנו לפנות לגורמי חוץ שיערכו סרטים או תוכניות בנושא והערוץ ישמח לשדר. הפגישה הייתה חיובית, אולם לא הוסכם על אפשרויות פרקטיות לזמן הקרוב. כעת משודרות כל לילה בערוץ התוכנית "מנהרת הזמן", שכוללת לעתים תוכניות זמר עברי מוקדם. לא קיבלנו תגובה מדוע התוכניות הללו לא מועלות לאתר האינטרנט של הערוץ כשאר התוכניות.

לא קיבלנו תגובות ממנהל רשות השידור, מיו"ר הרשות

אנא המשיכו לחתום, להגיב, להפיץ - עד שנראה שינוי של ממש!
(תוכלו גם לכתוב ישירות לכתובות שציינו. ניתן גם לכתוב שבחים כשמגיע - יש פה ושם תוכניות ופינות קיימות, כדאי שימשיכו להתקיים!)

פייסבוקטוויטר
שיתוף במייל