לא מצביעות ומצביעים למפלגות ללא ייצוג משמעותי לנשים ברשימותיהן

אין תמונה

פורסם בתאריך: 01/11/2012

בכנסת הנוכחית נמצאות עשרים ושלוש חברות כנסת בלבד מתוך מאה ועשרים מושבים. 23 מתוך 120. זאת בעוד נשים מהוות מעל מחצית האוכלוסייה בישראל. הדרת הנשים הגסה הזו מרחיקה נשים מצוינות רבות ממוקדי הרשות המחוקקת והרשות המבצעת ומציבה חומת הפרדה שוביניסטית בין מצוקות הנשים בחברה והאפשרות הממשית לפתור מצוקות אלו.

בקרב סיעות הקואליציה מכהנות עשר נשים מתוך שישים וששת המושבים המרכיבים את הקואליציה. 10 מתוך 66. רק שלוש נשים מתוכן הן שרות, בעוד מספר התיקים ומשרות השר ללא תיק עומדים על שלושים ואחד. 3 מתוך 31. שלוש שרות בלבד בממשלה האמורה לדאוג לאזרחיות ואזרחי המדינה. שלוש שרות בלבד האמורות גם לדאוג לצרכיהן של רוב המדינה, הנשים.

אינדיקציה נוספת להדרת הנשים בבית המחוקקים וברשות המבצעת היא כי קיימות חמש סיעות, מתוכן שלוש הן חברות קואליציה, בהן אין ולו חברת כנסת אחת. מפלגות אלו הן: האיחוד הלאומי, חד\\\\\\"ש, ש\\\\\\"ס, הבית היהודי-המפד״ל החדשה, רע\\\\\\"מ-תע\\\\\\"ל ויהדות התורה. אלו הן סיעות מאותגרות מגדרית.

בקרב סיעות האופוזיציה המצב אינו טוב בהרבה. פרט למפלגות המוזכרות לעיל כסיעות ללא נשים, האופוזיציה מונה שלוש עשרה חברות כנסת מתוך ארבעים וארבעה מושבים. 13 מתוך 44. עם זאת, נקודה ראויה לציון היא כי שתי נשים עומדות בראש סיעתן. ואולם, אלו הן שתי נשים בלבד מתוך שלוש עשרה חברות אופוזיציה. 2 מתוך 13.

על רקע הדרה מתמשכת זו החלטנו, נשים וגברים כאחד, רבים להתאגד ולהקים עצומה זו. בחתימה על עצומה זו הינו מתחייבים לעקרונות הבאים:

אנו, החתומות והחתומים על עצומה זו מתחייבות ומתחייבים לסרב להצביע בבחירות הקרובות למפלגות או רשימות בהן אין ייצוג ראוי לנשים במקומות ריאליים בכירים ברשימת המפלגה לכנסת.
מטרתנו היא לרתום עשרות אלפי תומכות ותומכים אשר יהוו משקל מנדטורי משמעותי. בעקבות זאת, מטרתנו היא כי מפלגות ישראל השוביניסטיות ברובן יכניסו נשים מצוינות לרשימתן, ובמקום ריאלי ומשמעותי לכנסת. למען הגשמת מטרה זו אנא החתימו את חברותיכן/ם וחבריכן/ם העצומה והפיצו אותה.
אירוע זה אינו פוליטי במובן המפלגתי. רבות ורבים המחזיקות והמחזיקים בעמדות פוליטיות כלשהן, שונות ומגוונות אשר יהיו ואשר חולקים עמנו את הרצון לבטל את הדרת הנשים בכנסת מוזמנות ומוזמנים להצטרף.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לדף האירוע: https://www.facebook.com/events/480600968647048/481708395202972/?comment_id=481713298535815&ref=notif¬if_t=event_mall_reply