צדק לסגן הילה בצלאלי ז"ל

שלום,

שנתיים עברו מאותו יום נורא בו קרסו עמודי התאורה בהר הרצל וגבו את חייה של סגן הילה בצלאלי ז"ל. שנתיים, והדבר היחיד שהשתנה הוא הזמן. אז בהתחלה חיכינו בסבלנות, אבל עכשיו - אנחנו פועלים. למה אנחנו פועלים? כי המשטרה כבר סיימה את החקירה והמליצה להגיש כתבי אישום נגד ארבעה חשודים בגין גרימת מוות ברשלנות - ועד עכשיו, דבר לא נעשה. התיקים יושבים בפרקליטות והצדק מתעכב. חשוב להבהיר, שאנו יודעים שהילה לא תחזור ואיננו מונעים כלל מתחושת נקמה. ההיפך הוא הנכון - איננו רוצים שיתווספו עוד מקרי מוות מיותר לסטטיסטיקה. אחת הפעולות שלנו כרגע היא גיוס תמיכתו של היועץ המשפטי לממשלה - עו"ד יהודה ויינשטיין. אחריו, תמיכה של פוליטיקאים, אנשי ציבור וכמובן, הגורם הכי חשוב: אתם, הציבור עצמו.

נודה לחתימתכם ותמיכתם, הגיע הזמן להפסיק את הרשלנות ולהביא את הצדק.

מי מכם שמעוניין לפעול יחד איתנו, מוזמן להצטרף לדף המאבק הרשמי שלנו בפייסבוק: https://www.facebook.com/TzedekforHila

כדי להבין את הפרשה המעורפלת, הנכם מוזמנים לצפות בסרטון המצורף, והן בתחקיר המעמיק בתכניתם של אורלי וגיא : http://ong.nana10.co.il/Article/?ArticleID=965954

כמו כן, מצורף בזאת נוסח המכתב שעתיד להישלח ליועמ"ש ועמיתיו.

תודה מראש על התמיכה, שנדע רק ימים יפים במדינת ישראל.

_

כבוד היועץ המשפטי לממשלה,

הנדון: שנתיים לנפילתה של סגן הילה בצלאלי ז"ל

שלום רב,

פנייתנו אליך נובעת מתחושת ייאוש, תסכול ומהווה מבחינתנו מעין מוצא אחרון.

סגן הילה בצלאלי ז"ל, שנהרגה באסון הר הרצל באפריל 2012, בשעה שקרס מבנה התאורה. באסון זה הילה נהרגה, מספר חיילים נפצעו בגופם וחלק גדול מהחיילים, הקצינים והנגדים שנכחו בחזרות – נפגעו בנפשם ונותרו מצולקים לנצח. בנוסף, מעגל גדול ואינסופי של אנשים במדינת ישראל, נותר המום וכואב. הילה , בין עיסוקיה הרבים, הייתה יושבת ראש מועצת התלמידים והנוער המחוזית בירושלים, היא דאגה להילחם על עתיד התלמידים והנוער, להוביל ערכים של שיוויון וסובלנות. במד"א, שאפה הילה להציל חיים. במהלך חייה הקצרים הספיקה הילה לפעול, להוביל, להשפיע ולשנות, זאת בזכות תכונותיה, רדיפתה אחר המטרה מבלי להתפשר והערכים שהניעו אותה.

במובן מסוים, אנו, חבריה של הילה לוחמים את המלחמה שהילה כבר לא יכולה ללחום. אנו עומדים מיואשים נוכח התנהלות הפרקליטות בפרשה זו. עברו שנתיים מאותו יום ארור, המתנו בשקט ובסבלנות עד תום החקירה המשטרתית, המתנו בשקט גם כשהאשמים בגרימת מוות ברשלנות המשיכו לעסוק במלאכתם באין מפריע וגם כשהתפרסם תחקיר יסודי השופך אור על המחדל המיותר הזה, אשר גבה את חייה של הילה.

החקירה המשטרתית הענפה נסתיימה והומלץ להגיש כתבי אישום כנגד החשודים בגין גרימת מוות ברשלנות. למרבה הצער, כתבי האישור טרם הוגשו ואיננו רואים באופק את תום הפרשה, שנתיים לאחר המקרה.

טקס הדלקת המשואות הוא הטקס המשמעותי ביותר במדינת ישראל. הוא מהווה חיץ בין השכול הנורא והקשה מנשוא, לבין התקומה והגאווה הלאומית. זהו טקס מערכתי שמיטב המשאבים הושקעו בו ועדיין, הנורא מכל קרה. לטעמנו מדובר במחדל לאומי, שמעורבת בו רשלנות בדרגה גבוהה, חמדנות ורדיפת בצע. המשתתפים בטקס זה, הינם קצינים, נגדים וחיילים משכמם ומעלה, שמתגאים לייצג את צבא ההגנה לישראל במלוא תפארתו. כמובן שאין האנושות חסינה מתאונות ואסונות, אך מספר גורמים (בהם אדם בכיר בתעשיית האירועים ההמוניים) מביני דבר טוענים כי אסון הרצל – יכול היה להימנע.

לכן אנו פונים אליך, אדוני. הילה אמנם לא תחזור והכאב יהיה מנת חלקינו לעד. אך עשיית הצדק בפרשה, תוביל בהכרח למודעות ציבורית וממשלתית ולהבנה כי זלזול בבטיחות הקהל והמשתתפים באירועים באשר הם (פרטיים או המוניים), הינה אבן נגף בחברה הישראלית שעלינו להוקיע במהרה.

אנו מבקשים ממך להתערב לטובת הצדק, לטובת משפט צדק שימצה את הדין, באשר יראה לנכון. יש בנו אמונה בבני האדם שמאחורי מספרי הסימוכין ותקווה כי הצדק יעשה וכי תחלואת "תרבות הסמוך" תעבור מאיתנו הלאה.

ב כ ב ו ד  ר ב ,

חבריה ומכריה של סגן הילה בצלאלי ז"ל

27/04/2014
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
23/04/2014
20/04/2014