עזרו לנו לעצור את הקמת מפעל הכימיקלים פרוטרום בעל עבר מזהם ועובר חוק בגלבוע

באזור תעשייה המרוחק קילומטרים בודדים מעפולה, ישובי חבל תענ"ך, יזרעאל, גן נר, מרחביה וישובים נוספים - אושרה הקמת מפעל של חברת פרוטרום. אנו דורשים לפעול לעצירת המהלך באופן מיידי!

כדי שלא נגלה בוקר אחד שאזור התעשייה מבואות הגלבוע הפך למפרץ חיפה ב' עלינו לפעול נגדו במלוא כוחנו. אסור לתת בידי חברה מסוכנת כמו פרוטרום את השליטה באוויר של הילדים שלנו!!! אסור לתת למפעלים מזהמים לסכן את האדמה החקלאית של העמק ואת המים שלנו!!!

פרוטרום ובעליהם ג'ון פרבר וחברת ICC (תאגיד כימיקלים בינלאומי) מוכרים לנו מהאסון התעשייתי-סביבתי החמור בתולדות המדינה בעכו ומהריח האופייני של אזור הקריות (היזכרו בפעם האחרונה שנסעתם בכביש בין הצ'ק פוסט לקריות, זוכרים איך תמיד אתם סוגרים את החלונות וסותמים את האף? אז פרוטרום היא מבין האחראיות למפגעי הריח הקשים באזור).

אולם לא במפגעי ריח בלבד מדובר. מפעל פרוטרום בקריות נתבע והורשע לאורך השנים על זיהומים חמורים ומסוכנים לבריאות עד כדי כך שב 2009 המשרד להגנת הסביבה הגיש נגד המפעל בחיפה בקשה לצו סגירה! תושבי הסביבה סבלו לאורך השנים מריחות חריפים ובלתי נסבלים, צריבות בעיניים, צריבות בגרון, כאבי ראש, פגיעה בדרכי הנשימה, ירידה בפוריות ועוד. על פי מחקרים חדשים חומרים שפלטה חברת פרוטרום לאורך השנים הם בין הגורמים לעלייה בתחלואת הסרטן ומחלות דרכי הנשימה תוך סכנה למוות!!!

ישובים סמוכים לאזורי תעשיה מדיפי ריח וזיהום מלבד סיכון בריאותם מסתכנים גם בירידת ערך נכסיהם!!!

ניתן לראות בעקביות מדאיגה כי תשובותיה של חברת פרוטרום לתלונות תושבים ועובדים נענות בתגובות שבין התעלמות לבין הבטחות שווא על השקעות גדולות בתשתיות חדישות. אולם פעם אחר פעם נתפסת החברה בעבירה חוזרת ונשנית על החוק, בהפצת ריח חריף, בזיהום אויר חמור המגיע בעקבות תקלות ובפליטת מזהמים לאוויר באופן שוטף, כל זאת גם באחד המפעלים החדישים שלה בארה"ב שם נקנסה במאות אלפי דולרים עקב זיהום ריחני שנפלט מהמפעל. מתברר שגם "מפעל הדגל" בשוויץ (אותו בדקה המועצה) הוא מפעל הפולט ריחות חריפים. מצורף סרטון ובו עדות של אדם העובד באותו אזור תעשיה בשוויץ. פרוטרום היא חברה בעלת כוח כלכלי עצום המזלזלת במתלוננים וגוררת אותם לתביעות של שנים.

בשנים האחרונות חברת פרוטרום עברה בין מועצות ואזורי תעשיה וניסתה להקים מפעל בתחומן: עמק יזרעאל, פארק תעשיה ציפורית, אלון תבור, מגדל העמק, עמק המעיינות ועוד.. אולם לאחר בדיקה מעמיקה של מחדלי החברה בעבר ובעקבות התנגדות תושבי הסביבה, הוחלט בכל אחד מהמקומות בנפרד לא לאפשר את הקמת המפעל בתחומם. לאחר כל הסירובים הגיעה פרוטרום לאזור תעשיה בגלבוע וקיבלה אישור הקמה למרות היותה רשומה ב"רשימה האדומה הסביבתית" של המשרד להגנת הסביבה!

אנו דואגים וחוששים לירידה חמורה בבריאות ובאיכות החיים של כל תושבי האזור באם יוקם המפעל.

פרוטרום עובדת עם חומרים מסוכנים בכל אחד ממפעליה בארץ, בכל שנה היא מפנה מאות טונות של חומרים מסוכנים לרמת חובב. מתוך כך ניתן להסיק כי על כבישי העמק ייסעו משאיות עם חומרים מסוכנים ורעילים שבעת תאונה עלולים להישפך לקרקע החקלאית של אזורנו. במחסני המפעל יאגרו חומרים מסוכנים ונהיה חשופים לסכנה גם במקרה של תקלות, תאונות או פגיעות מכוונות.

כל אדם המגיע לעבוד במקום חדש נדרש ל"תעודת יושר", נשאלת השאלה כיצד מפעל שישפיע על אוכלוסיה של עשרות אלפים לא נדרש לתעודה כזו??? וגרוע מכך כיצד הוא מתקבל על אף התנהלות עוברת חוק, הרשעות וקנסות של מליונים לאורך שנים!!! האם זוהי חברה הראויה להתקשרות עמה? האם יש משהו ששווה עבורו לקחת ולו את הסיכון הקטן ביותר שגם כאן נסבול מזיהום בעל השלכות מסכנות בריאות?      הקמת המפעל הזה עשויה להיות בכייה לדורות! אנו לא נותנים אמון בחברת פרוטרום אשר ניתן לראות מהתנהלותה בעבר כי היא מוליכה שולל את גורמי החוק, את המשרד להגנת הסביבה ואת המתלוננים נגדה. אנו החתומים מטה איננו מוכנים שיקחו סיכונים מיותרים ויפקירו את בריאותינו, בריאות ילדינו ואת עתיד חיינו כאן.   אנו דורשים ממקבלי ההחלטות לעשות הכל כדי לעצור את הליכי הקמת מפעל פרוטרום בגלבוע.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

חדש!!! פרוטרום נמצאת ברשימה האדומה של המשרד להגנת הסביבה נכון לנובמבר 2014

מפעל פרוטרום: גם מסריח וגם מצפצף עליכם

מתוך כתבת טלוויזיה עדכנית וחשובה: גארבג' טיים: מדקה 9 נוסעים לכיוון מתחם פרוטרום תעשיות אלקטרוכימיות, המקום עם הקרקע המזוהמת ביותר בארץ כיום. הבעלים של המפעל הזה שהשאיר את כל הזוהמה הרעילה הזו על עכו ולא הביט לאחור, הוא זה שרוצה להקים מפעל חדש בגלבוע. האם זה מתקבל על הדעת??? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1036766&sid=126

מפגע ריח: מפעל פרוטרום נתבע ב-225 מיליון ש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3442330,00.html

העובדים מתים, השיירה עוברת

מפעל המוות - כתבה קשה ומזעזעת על המפעל הקודם של אותה חברה שזיהם באופן שערורייתי ופושע בעכו. עד היום השטח לא טוהר והעובדים נאבקים במחלות קשות, חלקם כבר אינם בחיים. מפעל המוותhttp://cfenvironment.org.il/index.php/death-plant-full-article

מקבץ מאמרים מדירי שינה על פרוטרום שאספו  אנשי עמותת אל"ס

דף הפייסבוק "הגלבוע אומר לא למפעלים מזהמים" מוזמנים להצטרף!!!

מוזמנים גם להציץ בעצומה דומה מלפני כמה שנים ששלחו אנשים ממועצה אזורית עמק יזרעאל כנגד אותו מפעל בדיוק..

למי שרוצה לשמוע ולא לקרוא, הקשיבו לראיון ברדיו מדקה 20

לסיום - עדות של תושב שוויץ כי המפעל בשוויץ מסריח גם הוא!!! (אם בשוויץ הוא מסריח, למרות התקנות המחמירות - רק ניתן לדמיין מה עשוי לקרות כאן.

אנא הפיצו בין חבריכם ועזרו לנו להציל את הגלבוע מזיהום אויר אדמה ומים ומריחות חריפים!!! תודה!

03/02/2014
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
16/12/2013
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
10/12/2013
09/12/2013