קריאה לעיני: שביתה רחבה לטובת הרווחה

אין תמונה

שביתת העובדות והעובדים הסוציאליים נמשכת כבר למעלה משלושה שבועות. היום כולם כבר מבינים שהשביתה הזו אינה רק שביתה סקטוריאלית, אלא מאבק כולל על פניה של החברה בישראל ועל גורל מדינת הרווחה. - שכר נמוך לעובדות הרווחה = נשירה גבוהה מהמקצוע.- חוסר תנאים סוציאליים לעובדים = עובדים טרודים בגורלם התעסוקתי על חשבון הפניוּת הנפשית לפונים. - אפליה בין עובדי עמותות לבין עובדי המגזר הציבורי  =  פיצול העובדים והחלשת כוחם להמשיך להיאבק על זכויותיהם ועל זכויות כל השכבות המוחלשותיו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שאך לפני השביתה אמר ש"מגיע לעובדים הסוציאליים כל שקל", טען לאחר שבועיים של שביתה, שבה לא הושגו אפילו חצי מהיעדים (הצנועים ממילא) שהציבו העובדים, כי  אי אפשר להשיג יותר מכךכל ילד שגדל במדינת ישראל מבין שזהו טיעון מגוחך.במשק שלנו אפשר להגיע להישגים גדולים, ועוד איך. זה רק שאלה של מידת הכוח שמפעילים.יו"ר ההסתדרות יודע היטב להשתמש בכוח שיש לו. כשמדובר בעובדי הנמלים, למשל,  שביתה של שלוש שעות הספיקה להשיג את מה שהעובדות הסוציאליות לא מתחילות לבקשאלא שלעובדות הסוציאליות אין שאלטר וגם לא נמל. הנזק המיידי ששביתתן מסיבה למיליון וחצי פונים אינו מורגש בכיס באופן מיידי, אך הוא עשוי להיות גדול לאין שיעור - גם לחברה שלנו וגם לכלכלה שלנו, לטווח ארוך.לצערנו היושבים במשרדי הממשלה לא מצליחים או לא רוצים להתבונן אל מעבר לטווח של השנה הקרובה (במקרה הטוב).כאן מגיע תפקיד ההסתדרות והעומד בראשה להפגין סולידאריות ואחריות חברתית.אנו, עובדים ועובדות סוציאליות ואזרחים מן השורה, קוראים ליו"ר ההסתדרות לפתוח בשביתה רחבה למען העובדים והעובדות הסוציאליות ולהצלת מדינת הרווחה. אנו מוכנים לסבול היום מספר שעות או ימים של אי נוחות גדולה, כדי לא להתעורר מחר לחברה מפורקת.כבר היום נמצאת החברה הישראלית בשבר גדול, אשר ייקח שנים לתקנו; המאבק הנוכחי הוא הזדמנות נדירה, אולי אחרונה, לעצור את הסחף.עופר עיני, בדבריך באתר ההסתדרות העלית על נס את "ערך השוויון והסולידאריות בישראל", ומתוך דאגה לכך ש"בשנים האחרונות חל פיחות בערכים אלו בחברה הישראלית", טענת כי עם הגוף שבראשו אתה עומד " הצלחנו להדוף בהצלחה לא מבוטלת את המגמות הללו".עופר עיני - זה הזמן להפגין סולידאריות אמתית!זה הזמן לדאוג לעובדים המוחלשים באמת!זה הזמן להציל את מדינת הרווחה! בכך נבחן מנהיג חברתי אמתי! אנו קוראים לך לפתוח בשביתה רחבה היום, למען הרווחה של כולנו מחר!!!

27/03/2011
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
26/03/2011
25/03/2011