הקב"ה - גאל כבר אותנו!

פורסם בתאריך: 13/07/2013

אנחנו חיים בתקופה לא פשוטה.קושי, עצבות, בלבול ואין אונים פוגשים כל אחד ואחת מאתנו אינספור פעמים. הכל נראה כמו מבוי סתום- הכלכלה, התא המשפחתי, החינוך, האהבה, הפוליטיקה, הבריאות, המצב המדיני והבטחוני, השמחה שאיננה והבדידות שישנה.כולנו רוצים בכל מאודנו שינוי. אמיתי. סופי. פתרון מוחלט.אבל הנסיון כבר לימד אותנו שאולי אין פתרון כזה. אנחנו שבעי אכזבות.האוצר לא יפתור לנו את בעית הכלכלה. אפילו יעמיק אותה.בית וקירות לא יתנו לנו אחוה משפחתית אמיתית.הרפורמות בחינוך, כקודמותיהן ככל הנראה, לא יהיו אלה שיעניקו לילדינו ערכים אמיתיים. האהבה נשארת בסרטים. אנחנו לא ממש מצליחים לחקות אותה. הפוליטיקה הולכת ונעשית רק יותר אינטרסנטית. לפוליטיקאים, לא לעם.עולם התרופות והמדע המפותח עוד לא הצליחו להביא החלמה מהירה ומוחלטת להרבה מן המחלות הקשות. ובכלל, אף רופא לא יכול להבטיח לנו בריאות.הסכמי שלום, שחרור אסירים ומסירת שטחים עוד לא הוכיחו את עצמם ביצירת שלוה ובטחון.כל הבילויים, החופשות, האוכל ושלל העסוקים הם רק משככי כאב, משכיחי עצב, אך לא מחוללי שמחה.טוויטר, פייסבוק, סמארטפונים ואינטרנט עוד לא הוציאו אדם מבדידותו.יש לנו פתרון אחד אמיתי לכל זה-גאולה! לא עוד יצר הרע כדברי הגמרא (סוכה נב, א) "לעתיד לבוא מביאו הקב"ה ליצר הרע ושוחטו".

הקץ למחלות כדברי הנביא ישעיה (לה, ה-ו) "אז תפקחנה עיני עיורים, ואזני חרשים תפתחנה. אז ידלג כאיל פסח, ותרון לשון אלם". וכדברי הנביא מלאכי (ג, כ) "וזרחה לכם יראי שמי שמש צדקה ומרפא בכנפיה".

לא עוד מוות כדברי הנביא ישעיה (כה, ח) "בלע המוות לנצח ומחה ה' אלקים דמעה מעל כל פנים". וכדברי המדרש (תנחומא סוף פרשת יתרו) "בעולם הזה, על ידי יצר הרע השנים מתקצרות, אבל לעתיד לבוא – בלע המוות לנצח".

לא עוד מלחמות כדברי הנביא "לא ישא עוד גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה", "וכתתו חרבותם לאיתים וחניתותיהם למזמרות" ויהיה שפע גשמי בעולם שיסיר מאתנו את הטרדות כדברי הרמב"ם בסיום ספרו: "הטובה תהיה משופעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר".

ובזמן הגאולה תתגלה האמת בעולם עד שגם בעינינו נשכיל לראות זאת כדברי הנביא ישעיהו (מ, ה) "ונגלה כבוד ה' וראו כל בשר יחדיו כי פי ה' דיבר". זה יהיה החידוש של זמן הגאולה: כי בזמן הזה ב'גלות' אנו 'תופסים' את הקב"ה בדרך של אמונה או הבנה (עד כמה ששכלנו מאפשר להבין), תחושות לב וכדומה, אך איננו יכולים לראות את האלוקות במוחש. בימות המשיח יתגלה אור ה' בעולם, עד שגם הבשר הגשמי יראה זאת (וראו כל בשר).

הרע יאבד, העצב יושמד, הכאב ישכח, והשמחה  תפרח!וכי לא לאלו כולנו מיחלים ומצפים??

כדרכו של עולם, השגרה והשכחה, הטרדות שמקיפות כל אחד ואחד, מסיטות ומונעות מאיתנו לבקש ולצפות באמת לאושר הנפלא הזה, לוּ באמת היינו צועקים והיינו כואבים את חסרוננו זה, בודאי היינו כבר נגאלים, וזאת על פי דברי המדרש (ילקוט איכה פרשה א'): "אמר יצחק לפני הקדוש ברוך הוא: שמא אין חזרה לבנים?! אמר לו: אל תאמר כן. יש דור שהוא מצפה למלכותי – מיד הם נגאלים, שנאמר ויש תקוה לאחריתך נאום ה' ושבו בנים לגבולם".

חייבים להכניס זאת טוב למוחנו ולליבנו: אין לנו פתרון אחר, זהו הפתרון האמיתי!

אנחנו חייבים להתחיל להתעורר ולבקש על כך, זה חייב להיות 'הנושא' שלנו, זה חייב לבעור בעצמותינו, ואז בודאי ישמע אותנו בורא העולם ויחון אותנו לפליטת עולמים ויגאלנו גאולת עולם אמן ואמן!

תארו לעצמכם מליוני אנשים בארץ ובעולם שמידי בוקר מתעוררים עם תחושת חיסרון אמיתית וצועקים:

"אבא תגאל אותנו כבר!!!" "שלח לנו את משיח צדקנו!!!" כמה זה יכול לפעול!

זכרו ושננו זאת: "אין לנו פתרון אחר, הפתרון האמיתי - הגאולה השלימה"!...אם יש בך עוד קצת אמונה, אם גם את/ה חולם/מת על עולם טוב יותר- למענך, למען ילדיך, למען העולם כולו. אם גם את/ה  רוצה לעשות משהו למען המטרה הזו-חתמו על עצומה זו.  העצומה היא כח. כח הציפיה. כח התקוה. כח התפילה.אבל זה לא מספיק. בואו נדבר תכל'ס-הוסיפו תפילה אישית, מעשה טוב קבוע או חד- פעמי. והמון ציפיה!   יחד נחולל שינוי!