נלחמים על קן קרית-חיים

קן קרית חיים של הנוער העובד והלומד הינו קן היסטורי בעל ערך.הקן היה הקן הגדול בארץ לאורך תקופות רבות והוא סמל עבור התנועה. בין אלפי בוגריו לאורך 80 שנות קיומה של הקריה ופעילותו - חנה סנש, משה יעלון, עמרם מצנע ועוד.הקן מחנך את חניכיו לסולידריות, שוייון, חברות וכיום הוא פעיל בערוצים שונים ומגוונים בקריה-פעילות שוטפת לשכבות צעירות, פעילות לשכבות בוגרות, חניכת והכשרת מדריכים, חברות בתהליכים חינוכיים בקריה ומעורבות חברתית.הקן הוא ביתם של מאות ילדים ובני נוער ומהווה מפעל חינוכי מרכזי בקרית-חיים.הקן, הינו רכוש מפלגת העבודה, בבעלות קרן ארלוזורוב שבראשה עומד אבנר סטפק. בימים הקרובים יועמד הקן למכרז בשל חובותיה של מפלגת העבודה. זאת למרות העובדה שלמעלה מ-75 שנה הקן הוא ביתו של הנוער העובד בקריה ומסמל מורשת ענפה ומסורות.אנו קוראים לכולכם להאבק איתנו על שמירת הבית! עזרתכם חשובה ובלעדיה אין לנו סיכוי ושליטה בעובדה כי עוד מס' שבועות אנו מאבדים לצמיתות היסטוריה, מורשת ובית לעשרות חניכים ומדריכים!עם חינוך לא ממנים מפלגה וערכים הם לא נדל"ן!מתוך דבריה של מדריכה בקן, בכיתה י':לבוא פעמיים בשבוע לקן בהתרגשות לקראת הפעולה, זו התרגשות שאף פעם לא עוברת. התחושה הזאת כשחניכים רצים אלי בחיבוק. התחושה המדהימה שהם מצליחים במשחק וקופצים ונהנים, לראות אותם צוחקים. אין דבר שמתעלה על זה. המקום קיים כל כך הרבה שנים. ללכת ברחוב עם חולצת תנועה ולשמוע אנשים מבוגרים ממני אומרים: "גם אני הדרכת, הייתי בנוער העובד והלומד". אני מרגישה כאילו אני ממשיכה את מסורת ההדרכה. בונה דור של ילדים שיגדלו יספרו שגם הם היו בנוער העוד והלומד, וכן הם יתגאו בזה.

09/01/2013
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
08/01/2013
07/01/2013