אלטרוקסין: כשל מערכתי חמור במשרד הבריאות

הערה: התשלום של 0.5 אגורות לרישום טלפוני נגבה על ידי האתר המארח את העצומה ולא בעליה!!!להלן נוסח העצומה המתוקן:     אנו החתומים מטה (או בני משפחותינו) סובלים מתופעות לוואי קשות  עקב נטילת כדור האלטרוקסין (פורמולה חדשה פרייגו/אספן) שסופקה לנו לפי מירשם מרופאי קופות החולים. חלק מאיתנו מתוודע אל הסכנות רק לאחרונה באמצעות התקשורת.  מערכת הבריאות על כל ספיחיה מתעלמת, מכחישה ופוטרת את עצמה מאחריות, ובכך מעמידה בסכנה את חייהם של אלפי אזרחים, במיוחד אלה שאינם חשופים לתקשורת. כולנו נמצאים במצב של עמימות בשל היעדר מידע לגבי השלכותיה הנוספות של הפורמולה לטווח הארוך. חולים רבים נמנעים ,בצדק, מנטילת הפורמולה החדשה למרות לחצי הרופאים, המכחישים את הקשר בין תופעות הלוואי שנגרמו לבין נטילת הפורמולה ובכך מסכנים חיי אדם. חלק גדול מאיתנו יצא מכלל איזון לאורך זמן ואנו חווים פגיעה קשה במערכות גוף שונות וחיוניות , אך במקום שהרופאים יטפלו בנו ויגלו אמפטיה , אנחנו סובלים מהכחשה, זלזול ותיזוז.  אסור שמצב זה ימשך!מחדל האלטרוקסין הינו כשל מערכתי חמור של מערכת הבריאות הציבורית בישראל שמישהו חייב לתת עליו את הדין!      אנו דורשים בתוקף ממשרד הבריאות לספק לנו את התרופות החלופיות ללא תיזוזים מיותרים!   משרד הבריאות חייב לתת הוראה חד משמעית לרופאים בכל קופות החולים לספק את התרופות החלופיות במינון הנכון לכל אדם מן היישוב , בלי קשר להשתייכותו לקופת חולים זאת או אחרת וכמובן למצבו הכלכלי.  לדאוג לאספקה מיידית ו מ ס ו ד ר ת של תחליפים לתרופת האלטרוקסין (סינטרואיד ,יוטירוקס ואחרים).  ראשי משרד הבריאות ואגף הרוקחות אחראים למחדל ועליהם להתפטר לאלתר!   אנו דורשים מקופות החולים להפסיק את ההכחשה הגורפת והזלזול של רופאיהם בתבונתם של אזרחים. יש לערוך בדיקות מקיפות לכל החולים שמדווחים על תופעות קשות, בייחוד בקרב אוכלוסיית הילדים והמבוגרים ולספק להם תחליף ראוי.  אנו דורשים ממבקר המדינה לחקור כיצד לאחר פרשת "רמדיה" עדיין משווקת בארץ תרופה בעייתית בעליל שלא אושרה ב FDA בארה"ב , שהפורמולה שלה שונתה (לא רק הציפוי!) ללא ידיעת חולים וככל הנראה ללא ידיעת רופאים!אנו דורשים ממשטרת ישראל לבדוק חשד לפלילים בהתנהלות משרד הבריאות וחברת התרופות פריגו.     אנו דורשים ממנהל ההגבלים העיסקיים במשרד האוצר לבדוק האם לפרייגו מונופול בשוק התרופות הגנריות בישראל. מעל למאתיים אלף אזרחים נוטלים את תרופת האלטרוקסין , חלק מהם במגזרים (חרדים, ערבים, רוסים, זקנים) שעדיין לא מודעים לכך שכל בעיותיהם הרפואיות הם תוצאה של שימוש באלטרוקסין  - מחובתכם ליידעפ, מחובתכם לטפל בהם, מחובתכם לספק להם תרופה ראויה במינון נכון!  כבר הפכתם אותנו לעכברי מעבדה בהתרשלותכם ועתה מן הראוי שלא תזלזלו בתבונתו של האזרח,כבדו את זכותנו לחיים, בטחון ושלמות הגוף ויתרה מכך, כבדו את זכות הציבור לדעת. אנו קוראים לכל חברי הכנסת להתערב מיידית בנושא ,ללמוד ממקרה זה ולהפיק ממנו לקחים שככל הנראה לא הופקו בפרשת ראמדיה. יש לחוקק חוק שיסדיר מנגנון שלא יאפשר הישנותם של מקרים נוספים כאלה, לאפשר שקיפות מלאה וליידע חולים על כל שינוי בתרופות, לאשר כמה חלופות לכל תרופה והלחמיר את הפיקוח על הרגולטורים בתחום זה! בעת כתיבת העצומה הגישו מספר עו"ד תביעות ייצוגיות וקבוצתיות לבתי המשפט בענייננו, גם בעניין זה אנו מצויים במצב של "ערפל קרב" וחוסר ידיעה בנוגע לזכויותינו, לכן אנו מבקשים מבית המשפט לעשות סדר גם בעניין זה ולפרסם מיד לאחר ההכרזה על קבלת התביעה: מי עורכי הדין האמונים על התובענה, מה טבעה ומה צריכים לעשות אזרחים מן השורה כדי שלא יפגעו זכויותיהם בשל חמדנותם של גורמים כאלה ואחרים.    בריאות האזרחים לא תהיה הפקר. =============================================================הוגשה תלונה למשרד מבקר המדינה בשם כל החותמים ומספרה: 62579459935-9/11/2011לפניות הקשורות לתביעת האלטרוקסין הייצוגית: • עו"ד איתן פלג בטל': 04-8629666 • עו"ד יעקב דוידוביץ בטל': 03-6200505 • עו"ד עובדיה כהן בטל': 03-5257542 • עו"ד דוד אור חן בטל': 03-6068000 • עו"ד ארנון גרפי בטל': 03-6083565 • עו"ד יוחי גבע בטל': 08-9102344 העצומה נפתחה מחדש : 5.10.2012  לבקשת חברות הפורום בפייסבוק. יוצרת העצומה: אתי נוי שמעוני  פורומים: (מידע, תמיכה)קבוצה סגורה --   https://www.facebook.com/groups/eltroxin/ (מנהלת: שרון ויקלמן גלילי)העצומה הועברה לנציגי החולים המאוגדים בפורום וכולנו מחכים להקמת העמותה שתאגד את כולנו.קבוצה פתוחה -- https://www.facebook.com/groups/176020699146141/ (מנהלים : אבלין רונן וליאב סנקר)העמותה שבדרך..."התריסניות".דוח וועדת הבריאות  לעניין מחדל האלטרוקסין שהתפרסם ב 12.1.2012  http://www.news1.co.il/uploadFiles/514354884624482.docx.פברואר 2014 המאבק מתחדש לאור הפשרה שעורכי הדין  מנסים להשיג בתביעה הייצוגית שהוגשה בענייננו בביתהמשפט. - לא ניתן!!!

25/12/2011
העצומה השיגה 5,000 חתימות!
27/10/2011
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
15/10/2011
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
13/10/2011
12/10/2011