למען הזכות לחופש בחינוך

פורסם בתאריך: 17/11/2013

עצומה למען זכותם של הורים לחנך את ילדיהם כראות עיניהם

מדי שנה פועל משרד החינוך כדי להביא לסגירתם של בתי ספר רבים, שהוקמו ע"י הורים שמבקשים ומגשימים את זכותם להיות האחראים על חינוך ילדיהם.

בית המשפט שב ומגן על זכותם של ההורים. בית המשפט שב ומזכיר כי "זכותם של הורים לגדל ולחנך את ילדיהם כראות עיניהם היא זכות חוקתית יסודית, זכות טבעית הטבועה ועולה מן הקשר בין ההורים לצאצאיהם". בית המשפט שב ומבהיר כי הסייג היחיד לזכות החוקתית והטבעית של הורים הוא "פגיעה ברמה המצדיקה התערבות בהחלטותיהם של ההורים". ומהי פגיעה כזו? "מפגע חינוכי או נזק חמור מבחינה פדגוגית". (כל הציטוטים מפיו של נשיא בית המשפט העליון בדימוס, כבוד השופט מאיר שמגר).

זה לא מפריע לקברניטי משרד החינוך, לעשות שימוש ציני בחוק. תוך התעלמות מטובתם של הילדים ורצונם של הורים, הם מוצאים את הדרך לסגור בתי ספר בגלל אי-עמידה בתהליכים בירוקרטים אלה ואחרים. בתי-ספר אחרים מצליחים לשרוד, תוך שהם נאלצים להפנות מאות אלפי שקלים שנועדו לחינוך, אל ניהול הליכי משפט מיותרים מול משרד החינוך.

החתומים מטה קוראים למשרד החינוך לחדול מרדיפת הורים המבקשים לקחת אחריות על חינוך והשכלת ילדיהם.עם השלמת איסוף החתימות תוגש העצומה לשר החינוך ותופץ בתקשורת. אנא חיתמו, הפיצו לחברים ועזרו לגייס את דעת הקהל למען הזכות לחופש בחינוך.