קידום טורבינות רוח בישראל

קידום טורבינות רוח בישראל

מספר חתימות

411
 
4,000  

פנייה למשרד הפנים: 

 זרזו את ההליכים הדרושים להקמה של טורבינות רוח, תנו רוח גבית לאנרגית רוח בישראל.

שאלת מקורות האנרגיה בישראל ידועה לכולם: צריך לכוון לעבר מקורות אנרגיה נקיים יותר וכאלו שמגדילים את הביטחון האנרגטי של ישראל. המפתיע הוא הפוטנציאל הגדול ליצור חשמל מאנרגיות רוח בישראל - יותר מ-10% מיוצר החשמל בישראל יכול להתבסס על אנרגית רוח. מדובר בהיקף של תחנת כוח פחמית אחת - רק בלי הזיהום. ברחבי העולם הבינו כבר את הפוטנציאל ובארץ? הטכנולוגיה קיימת, יש יזמים, יש תעריף, יש צורך אך אין אישורים. למה? בגלל שהממשלה ומשרד הפנים לא פועלים מספיק במרץ להסדרת הנושא. הצטרפו אלינו בקריאה לאתגר חשוב מאין כמותו - קידום של אנרגיות מתחדשות בישראל.

נשיא המדינה שמעון פרס התחייב מול מנהיגי העולם בוועידת קופנהגן שעד שנת 2020 תפחית מדינת ישראל את היקף פליטות גזי החממה בשטחה ב-20%. כדי שהמדינה תוכל לעמוד בהתחייבות זו, חייבים לפתח בארץ תשתיות לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים ולקדם תהליכים של התייעלות אנרגטית. ישראל ידועה כמדינה שטופת שמש, אבל גם בתחום אנרגיית רוח יש לנו לא מעט להציע: על פי דו"ח של משרד התשתיות היקף ייצור החשמל מאנרגיית הרוח בישראל יכול להגיע ליותר מ-10% מכלל החשמל המיוצר כיום בישראל. 

ברשות החשמל הבינו כבר לפני שנתיים את הפוטנציאל הטמון באנרגיית הרוח בישראל, ויצאו בתוכנית לעידוד הקמת טורבינות רוח לטובת ייצור חשמל, בדומה לפאנלים הסולריים. מטרת התוכנית היא להגדיל ייצור חשמל ממקורות מתחדשים על ידי תמרוץ יזמים להקמה של טורבינות קטנות, אבל עד היום הוקמה רק טורבינת רוח קטנה אחת בלבד. בתחום הזה מדינת ישראל מפגרת אחרי העולם, ואפילו במדינות כמו מצרים, איראן והודו ייצור החשמל מרוח מקדים בעשרות שנים את ישראל. יש לנו שמש אך גם רוח, וניתן להשקיע בשניהם גם יחד. 

למה זה לא מתקדם? התעריפים כל כך משתלמים והפוטנציאל כל כך גדול – איך זה שהיזמים לא הסתערו על ההזדמנות להקים טורבינות רוח? התשובה לכך נמצאת בידיו שר הפנים אלי ישי ופקידי משרדו. במשרד הפנים וברשויות המקומיות יש רשימת קריטריונים ברורים לכל מבנה ומבנה - הכל מלבד טורבינות רוח. עמידה בקריטריונים הללו היא תנאי הכרחי לקבלה של אישור לבנייה - מבניין רב קומות ועד לאנטנה סלולרית. אם יזם או חברה עומדים בתנאים מוגדרים, הם רשאים להקים אנטנה סלולרית. אותם יזמים, אם יבקשו להקים טורבינת רוח, ייתקלו בבעיה כשיגלו שהם מתקשים מאוד לעמוד בתנאים – משום הם לא נקבעו!

פקידי משרד הפנים טוענים כי תוך מספר חודשים העניין יוסדר, זאת למרות שהם עובדים על העניין בערך שנתיים. אנחנו, בקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות, קוראים לציבור להצטרף לדרישתנו משר הפנים ומפקידי המשרד לזרז את ניסוח הכללים להקמת טורבינות רוח קהילתיות בישראל. כל זאת כדי ליצור מתווה ברור ויעיל ליזמים, לחברות המסחריות ולקהילות שמבקשות להקים טורבינות רוח בשטחם. כך נוכל לסייע למדינת ישראל לעמוד בהתחייבויותיה כלפי העולם, ליישר קו עם המתקדמות שבהן והכי חשוב - לצמצם את התלות במקורות אנרגיה מזהמים.

עלינו להראות כי לציבור יש עניין - אחרת גלגלי הבירוקרטיה ינועו בקצבם הטבעי והאיטי. אנחנו קוראים לכם להביע את תמיכתכם ביצור חשמל נקי יותר בישראל, ע"י חתימה על העצומה. 

(חתמו על העצומה - ולא רק לעשות לייק)
 

באתר הקואופרטיב תמצאו עוד מידע בנושא:

-  בשביל לקרוא על החשיבות של טורבינות רוח בישראל לחצו כאן

- בשביל לקרוא שאלות ותשובות בנושא לחצו כאן 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

04/05/2011
העצומה השיגה 100 חתימות!
27/04/2011
העצומה נפתחה