לא חוצים את השכונה!

אנו קהילת הורי יצחק שמיר לא מסכימים לחצות את השכונה, ילדינו יעלו ביחד לכיתות א בתוך השכונה וילכו ביחד לחטיבות הביניים.

בשנים האחרונות הצלחנו לייצר זהות קהילתית בשכונתינו, הצלחנו לייצר שכונה! בחרנו את מיקום מגורינו לפי אופי השכונה הייחודי, כאשר בתי הספר, מתנ"ס וגינה גדולה הינם במרכז השכונה ואנו מסביבה.  שילמנו מחירי דירות מופקעים אך העדפנו לגור בשכונה זו בגלל אופייה המיוחד.

כתושבים בשכונה הזאת, סבלנו לא מעט שנים, שלחו את ילדינו לגנים מחוץ לשכונה, עברנו כברת דרך עם הקמת ביה"ס היסודי יצחק שמיר ועברנו את כל תלאותיו כבית ספר צומח.

דווקא בשנתיים האחרונות עם בניית גנים נוספים בשכונה  נראה כי התחלנו להרגיש שאנו מתייצבים , אך כעת נראה שעיריית חולון טורפת את הקלפים בצורה חסרת הגיון אשר מפרקת את שכונתינו ולזה לא נתן יד. אנו לא מתכוונים לסבול שוב:

• לא נשלח את ילדינו לבתי ספר מחוץ לשכונה ולהעביר ילדכים קטנים בכבישים ראשיים.
  • לא נפריד בין ילדים וחברויות כאשר כל אחד ישלח לבית ספר שונה.
  • לא נפריד בין ילדי המשפחות ונטרטר את עצמינו בין בתי ספר שונים – אנו אנשים עובדים. לא נסכים להתנהל במציאות מטורפת.

לא ייתכן שעיריית חולון תקים שכונה חדשה, תפשיר קרקעות ולא תתכונן עם תשתיות בהתאם. ילדינו הם לא שק החבטות של אזלת היד של העירייה.

אנו מתכוונים לצאת למאבק ולא לקבל את הגזרות הללו. אכן נראה שמי שעבד על אזורי הרישום לא מבין כלל את המציאות היום יומית ואת אופי השכונה. אין אנו רק מפה של רחובות בעיר שניתן לחתוך ולשנות אלא משפחות עם שלושה וארבעה ילדים, תושבי חולון וותיקים המשלמים מיסים גבוהים ולא מוכנים לקבל את ההחלטות הלא הגיוניות הללו אשר יפגעו בנו ובילדינו יום יום.

אנו דורשים מהעירייה לבחון את הנושא מחדש במיידי ולמצוא פתרונות מושכלים, יש לתקן את העוולה שנוצרה!

אנו דורשים להגיע לשולחן הדיונים עם מקבלי ההחלטות ולמצוא ביחד פתרונות מקובלים והולמים כגון פתיחת כיתות לימוד נוספות בבית הספר שמיר ושרון ושינוי שיטת השיבוץ לחטיבות.

אנו קוראים להורים לחתום ולשתף את העצומה לכל משפחות השכונה גם אם ילדיהם לא "נפגעים" מהחלטה זו השנה. אנו מבקשים מכל ההורים הנפגעים לא לרשום את ילדיהם לבתי הספר מחוץ לשכונה עד לפגישתנו עם נציגי העירייה ושינוי פני הדברים.

אנו הורי השכונה מאוחדים בדעתנו לשנות את פני הדברים ולתקן את העוול, במידה ולא תתקבל בקשתנו נפגין כחוק ונשבית את הלימודים בבית הספר.

הנהגת קהילת הורי שמיר

--------------------------------------------

תמכו בנו גם בעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/dontsplith300 ועזרו לשתף את הדף בפני כל המשפחות והחברים בשכונה

09/01/2016