החזירו את שיטת המושבים הקודמת לסינמטק!

סינמטק ירושלים היקרים,
אנחנו, באי ומנויי סינמטק ירושלים, הסובלים מהמעבר לשיטת מקומות מסומנים, מבקשים בכל לשון של בקשה: תנו ללכת לסינמטק.
יש לנו הרבה סיבות לא לאהוב את השינוי הזה:כבר לא ניתן להגיע בצורה ספונטנית לראות סרט, כי לא מובטח שיהיו מקומות סבירים.לא תמיד אנחנו יכולים לדעת מראש שנוכל להגיע לסרט, ויש סנקציות למי שמזמין מקום ולא מגיע. כי הדבר מחייב לעבוד עם האתר שלכם, שלא עובד בצורה חלקה בכל הדפדפנים ומערכות ההפעלה.אבל בעיקר, כי כבר לא ניתן ללכת לסרט עם חברים.
הסינמטק היה מאז ומתמיד דרך מצוינת להעביר ערב עם חברים - בוחרים סרט שרוצים לראות, מוצאים עוד אנשים שמרגישים אותו הדבר, וקובעים להיפגש. זה עובד אפילו טוב יותר כשיש חברים מנויים, שקל לשכנע אותם להגיע.
נפגשים בסינמטק, מתיישבים יחד, צופים בסרט. קל ופשוט.
שינוי שיטת הישיבה לשיטה של מקומות מסומנים, משמיד לחלוטין את צורת הבילוי הזו, היות ואי אפשר יותר להצטרף לחברים שהולכים לסרט רגע אחרי שהם הזמינו כרטיסים (אלא אם כן בא לך לשבת לבד ולייחל לחברתם), ולא ניתן יותר לקבוע בסינמטק ולהחליט במקום לאיזה סרט הולכים (אלא אם כן בא לך להיתקע בשורה האחרונה באולם 1 נטול השיפוע, ועוד בצד, ולא לראות שום דבר מהסרט בעצם).
למה אי אפשר?
כי באינטרנט ובסינמפון, כל מנוי יכול להזמין כרטיס רק לעצמו (חוץ מהמקרה של מנוי זוגי. זוגות עדיין יכולים ללכת יחד לסרט).להזמין בתיאום באינטרנט זה מסובך (מה אם מישהו תופס את המקום ליד החברים שלך רגע לפני שהזמנת אותו?) עד בלתי אפשרי (כי מנסיוננו, המערכת לא מכירה בהיותכם קבוצה, ומסרבת לתת לך להזמין את המקום ליד החברים שלך כי זה משאיר כסא בודד).
גם להזמין בתיאום בסינמפון זה בלתי אפשרי, כי אין דרך לבחור מקומות ישיבה.
הדרך היחידה להזמין היא, בעצם, לאסוף מראש את הפרטים של כולם ולהרים טלפון לקופות (שפתוחות רק בשעות מוגבלות). וזה רק אם כולם מנויים, ולא צריך לשלם.
אז כן, מקומות מסומנים עובדים בקולנוע - אבל הסינמטק הוא לא סתם קולנוע, והשיטה החדשה הורסת לנו אותו.
אלה מאיתנו שסתם באו לסינמטק מדי פעם וקנו כרטיס, פשוט לא יעשו את זה באותה התדירות.
אלה מאיתנו שמנויים... רבים מאיתנו לא יחדשו את המנויים כשיפקעו. לא אם תמשיכו בשיטה החדשה. פשוט כי אנחנו לא יכולים לנצל אותם.
כי כל הכיף הוא לצאת עם חברים לסינמטק - והפכתם את זה לקשה עד בלתי-אפשרי.
בנוסף לכל זה, המעבר לשיטת המקומות המסומנים הגיע ללא התרעה מספקת, חבוי בין דפי התכנייה המודפסת וללא הפנייה בולטת באתר הסינמטק. גרוע מכך, הוא הגיע באמצע השנה הקלנדרית, מה שאומר עבור רובנו (סטודנטים ואחרים) אמצע המנוי, מבלי שיודענו על כך כאשר חידשנו את המנוי - תנאי המנוי שלנו השתנו פתאום ללא אזהרה!
אז בבקשה, בטלו את השינוי הזה - לפני שתהרסו לכולנו את הסינמטק שאנחנו כל כך אוהבים.

11/07/2013
07/07/2013